Hlavní stan  |  České vinyly  |  Recenze  |  Rozhovory  |  Odkazy  |  Kapely

Hledané  |  Nabídka  |  Inzerce  |  Poznámky  |  O nás  |  Kontakt  |  English info


>>>   H l a v n í   s t a n   >>>   A r c h i v   >>>   2008 - 4. čtvrtletí

>>>   Archiv novinek 2008 - 4. čtvrtletí

>>> JOHAN | 2008-12-26 >>>
KRYPTOR "Septical Anaesthesia" LP (1990 Multisonic)
„Nikdy nebudeme nejlepší, ale rozhodně chceme být jedni z nejtvrdších!“ - tak znělo motto Kryptoru na začátku existence.
První výrazný zápis do historie českého extrémního metalu učinil Kryptor na jaře 1988, kdy se díky předchozím společným koncertům s Törrem objevil na slovutném Death Metal Session. Následovaly kladně přijaté demosnímky "Neřest a ctnost" z roku 1988 a "Zvratky a krev" z roku následujícího (někdy se uváděly anglické názvy "Vice and Virtue" resp. "Vomit and Blood"), které spolu s nahrávkami Krabatoru a Debustrolu definovaly český thrash metal. ... více


>>> BERRY | 2008-12-22 >>>
Konec roku se blíží a s ním se dostává ke slovu tradiční SATAN KLAUS FEST, kde je možné - jako na jednom z mála koncertů či festivalů v roce - potkat většinu osazenstva a nejbližší přízně VINYL DISK MUSICK. Na místě budou stánky Magick Disk Musick, Monster Nation a dalších. Vinyl & metal Xmass fukin rules!!!


>>> BERRY | 2008-12-20 >>>
GRIDE "Horizont událostí" LP (2008|09|04 Insane Society Records)
Více než pouhý hard core
Hezky jihočesky skřípající mlynáře pozoruji od chvíle, kdy se svým orchestrem přistáli na Zemi a nepřestávají mne fascinovat, překvapovat a udivovat. Příměr, že se jedná o nadpozemskou kapelu, je v rámci extrémního žánru hard core zcela na místě. Takhle hraje málokdo - zběsile rychle, naplno živočišně, bez výhrad přes srdce a s vlastními myšlenkami, lhostejnými reakcí. Možná tušíte ryze oslavný tón recenze aktuálního titulu, ale nebude se tak docela konat. ... více


>>> RORY ZET | 2008-12-16 >>>
ARAN EPOCHAL vytýčil další dva body na své vinylové mapě sestávající výhradně ze split 7" EP. Kolegy ve zbrani jsou mu spříznění SPORTO a OTK, v pětisetkusových nákladech se lisovalo samozřejmě přes SILVER ROCKET. Recenze  budou.


>>> KRUSTY | 2008-12-11 >>>
V posledních dnech roku 2008 vychází další, již páté vinylové 7" EP kapely FORGOTTEN SILENCE. Bude se jednat opět o splitko, tentokrát s domácí kapelou CHIASMATIC – což je společný projekt lidí z Paladran a Musica Folklorica. Bude se tedy jednat o hodně stylově „rozevláté“ EP. CHIASMATIC se prezentují necelou čtyřminutovkou "Temptament", zatímco FORGOTTEN SILENCE osmi minutami s názvem "Tumulus".


>>> BERRY & RORY ZET | 2008-12-05 >>>
E-zine VINYL DISK MUSICK má za sebou dva roky života! Vaše neutuchající přízeň a vzrůstající zájem o čím dál zřetelněji se profilující jediné opravdové a trvanlivé hudební médium - gramodesku - je benzínem hnacího motoru naší další činnosti!


>>> RORY ZET | 2008-12-04 >>>
11. listopadu 2008 vyšla LP kompilace POSLOUCHÁTE JIŽNÍ ČECHY, které zastupují hard core / punkové kapely RABIES, FIRE WALK WITH ME, ZTRHLEJ ZAWYTH, LAHAR, GREX, SVINĚ! a POSLEDNÍ PŘÁNÍ MRTVÉHO HUMANISTY. Deska vyšla za masivní kooperace 20 labelů a každé LP obsahuje jako bonus 2 páry špuntů do uší.
Srovnejte cover s třiadvacet let starou obálkou POSLOUCHÁTE VĚTRNÍK a najděte 5 rozdílů!


>>> BERRY & RORY ZET | 2008-12-04 >>>
AKTUÁLNÍ KONCEPCE NOVINEK NA VINYL DISK MUSICK
Vzhledem k faktu značného nárůstu vydávaných domácích vinylových desek, není v našich časově omezených silách shromažďovat u každé z nich veškeré informace, tak jako doposud (obrázek, kompletní soupiska vydavatelů, odkazy všeho druhu, atd.). Zdaleka ne každá vydaná deska se k nám totiž dostane a pokud nedostaneme od vydavatelů a kapel kompletní informace a obrazové podklady, o které většinou standardně žádáme, jsme v koncích. Na návrhy několika čtenářů budeme zveřejňovat novinky častěji, byť půjde třeba jen o název kapely a vydané desky. Děkujeme za pochopení.


>>> BERRY | 2008-11-27 >>>
DEBUSTROL "Vyznání smrti" LP (2008|10|15 Monster Nation)
Mrazivé thrash metalové jaro
Popisovat jednotlivé položky "Vyznání smrti", významné kapitoly slabikáře tuzemského metalu, osobně chápu jako drzou urážku čtenáře, proto zhodnotím dílo raději v širším kontextu, s odstupem dvou dekád. Předně, jak deska hraje? Pochopitelně nejlépe ze všech doposud vydaných hudebních médií, budeme-li mít na paměti jistý dále rozvinutý nezvratný fakt. Prehistorickou zvukovou kvalitu poplatnou době temna a (ne)možnostem více než jen supluje životní nasazení kapely, ortodoxní víra v řetězy, hřebíky, džísky a vůbec životní styl - nikoliv pózu. K doslova zabijácké hudbě nezapomeňme připočítat drsný český texty, poloilegalitu, mrazivé thrash metalové jaro. ... více


>>> RORY ZET | 2008-11-25 >>>
Do oddělení Inzerce přibyly dva aktuální inzeráty.


>>> LADISLAV OLIVA | 2008-11-12 >>>
ELEKTROČAS "Errantry In A Circle" | FETCH! "Kiasu" 7" EP (2008 Silver Rocket)
Dvojí noiserockový průměr
Vinyly jsou sice běžnou součástí produkce sympatického labelu Silver Rocket a vychází na nich většina touto firmou vydávaných titulů, většinou se ale jedná o velké desky. Sedmipalce byly stříbrnou raketou produkovány hlavně v počátečních několika letech, čili zejména ve 2. půli 90. let. Tento počin je tak po dlouhé době firemním návratem k malému formátu. ... více


>>> RORY ZET | 2008-11-09 >>>
10. listopadu 2008 vychází pod katalogovým kódem DAY 56 na DAY AFTER RECORDS nové album LVMEN "Heron". Double LP obsahuje 8 nových songů (jmenovitě Lvmen 14, Lvmen 15, Lvmen 16, Lvmen 17, Lvmen 18, Lvmen 19, Lvmen 20 a Lvmen 21) a dva exklusivní vinylové bonusy v podobě remixů, o které se postaral Bourek z Ememvoodoopöká / Sporto. Náklad je 500 kusů, barva vinylu standardní černá a obal rozvírací (gatefold). K dispozici v sekci Nabídka (záložka Nové přírůstky)!


>>> RORY ZET | 2008-11-09 >>>
Do oddělení Inzerce přibyly dva aktuální inzeráty.


>>> RORY ZET | 2008-11-09 >>>
ARAN EPOCHAL valí během krátké chvíle historicky druhé split 7" EP, tentokrát s PARAMOUNT STYLES (kapela Scotta McClouda z Girls Against Boys). Sedmipalec vychází pochopitelně u SILVER ROCKET a v Nabídce jej - společně s dalšími novými vinyly tohoto pražského labelu - budeme mít zkraje prosince. Pak se dostane i na bližší ohledání formou recenzí.


ARAKAIN "Kytky v popelnici"  [Rozhovor s Alešem Brichtou]>>> BERRY | 2008-10-31 >>>
Druhým letošním štychem oddílu Rozhovory je povídání s Alešem Brichtou na téma gramodesky vs. Arakain nazvané "Kytky v popelnici". Kromě debaty o obalech a kouzlu gramofonové desky jsme se pochopitelně dotkli i dalších souvisejících témat, která stálo za to probrat. Zabušte na stařičké logo Arakain a jste tam.


>>> BERRY | 2008-10-26 >>>
ARAKAIN "Schizofrenie" / "Iluzorium"
SP (1991 Supraphon)
Thrash Or Be Thrashed!
SP "Schizofrenie" / "Iluzorium" lze považovat za vůbec první porevoluční metalový singl v pravém slova smyslu - tedy espíčko k velké desce, s áčkem o skladbě z této (navíc rovnou titulkou) a béčkem o skladbě exkluzivní.
Po všech těch uniformních totalitních přebalech je tohle SP v originálně ilustrovaném, barevném obalu, jehož výtvarnou stránku si vzal na starost tehdejší dvorní malíř kapely, Gustav Vávra (vytvořil obálku debutového alba ARAKAIN "Thrash The Trash", tohoto singlu a druhého elpíčka ARAKAIN "Schizofrenie"). ... více


>>> BERRY | 2008-10-26 >>>
GRIND 6,4 "Professional Sometimes Goes Off Arm Too" | HOUWITSER "s/t"
split 7" EP (1999 Copremesis Records)
Pamětnický death metalový split
Mezinárodní split 7" EP GRIND 6,4 / HOUWITSER vyšlo skoro před deseti lety a bylo tehdy vnímáno jako žádaný a prestižní kousek každé sbírky příznivce death metalu. Doba pokročila a mnoho se nezměnilo. Sice už by dnes zřejmě tolik nezabíraly reklamní slogany hlásající Sinister či Judgement Day, z jejichž odpadlých částí tehdy čerstvě vznikl Houwitser, ale to můžeme koneckonců ponechat stranou.
Je však lehce s podivem, že relativně tak staré EP není dávno definitivně rozebrané. Původně vyšlo na opremesis Records, který nedávno - obrazně řečeno - „koupil“ Rarach Katus Records, jež split EP nabízí ještě v několika desítkách původních, netknutých exemplářů. ... více


>>> BERRY | 2008-10-23 >>>
Tak se všichni userte, 15. října 2008 vyšla šestisetkusová vinylová verze jedné z nejdůležitějších nahrávek české metalové historie - dema DEBUSTROL "Vyznání smrti"!
Vyhoďte CD reedici a objednávejte přímo u vydavatele, drhovického labelu MONSTER NATION, nebo v naší Nabídce.
Recenze vinylové verze záhy!


>>> BERRY | 2008-10-14 >>>
MALIGNANT TUMOUR "In Full Swing" LP (2008|07|10 Insane Society Records)
Rock´n´roll stars
"Na plnej plyn" je jedenáctidílnej hutně ozvučenej komplet vděčně mávající švédskými vlaječkami staříkům z Motorový palice. Sálá z něho zdravá nasranost, stejně jako přirozená radost. Z hraní, díla i bytí. Vzhledem k faktu, jakou může být podobně vystavěné album nudou, je tohle skrz na skrz probité zejména Korálovými hřeby, jež staví pozornost do latě po celou dobu opusu.
Těmhle panákům lze věřit všechny jejich kotrmelce a metalový pózy v těch nejskvělejších hadrech a parukách. Mají na to jako nikdo jiný v téhle malé zemi. A možná i proto si právě oni velmi pravděpodobně odbudou svých patnáct minut slávy před Slayer. ... více


>>> BERRY | 2008-10-14 >>>
LAKMÉ "s/t" LP (2008 Boo!, Codex Records, Desertion Records, Heart On Fire Records, Ideozločin, Patches vs Buttons, Revolution Summer, Samuel Records, Waking The Dead)
Vytížený vinyl
Praha je domovem tisíce kapel a jedna z nich se jmenuje Lakmé. Jejím médiem je vinyl a už to samo o sobě kapelu současné doby zařazuje. Když zrealizuje relativně neznámá skupina vinyl, navíc formou kooperace několika veskrze mezinárodních labelů, pak určitě musí oslovovat toto své okolí vlastními myšlenkami, hudbou, přístupem.
Idea d.i.y. charakterizuje toto vydání více než cokoliv jiného. Jednoduchý, ale velice vkusný obal s originálním linorytem, černá deska se sedmi songy (včetně několika mluvených inter a coveru Saidiwas) na 45 otáček a vpravdě miniaturní a minimalistický booklet s původně českými texty (a jejich překlady), komentáři a dalšími myšlenkami navrch. ... více


>>> BERRY | 2008-10-10 >>>
SPASM "s/t" | MIZAR "s/t"
split 7" EP (2008|06|01 Rarach Katus Records)
Československý grind core 2008
Povedený grind core split vydal relativně nový label Rarach Katus Records coby svůj historicky čtvrtý vinylový zápis, který vyšel k letošnímu Mezinárodnímu dni dětí jako průsvitný fialový sedmipalcový kotouč s plnobarevným obalem. Áčko obsadili čeští Spasm, povstanuvší v roce 2000 a v aktuální sestavě hrající od roku 2005. Trio jede bez kytary, tedy pouze hrubá basovka, opracovávaný buben a pološílený gore přednes. ... více


>>> TÖHÖTÖM | 2008-10-08 >>>
Na SILVER ROCKET vychází další split 7", první díl sedmiplacový ságy ARAN EPOCHAL (možná víte, že nikdy nebude mít velkou desku, ale o to víc splitů) a první věc od UNKILLED WORKER (jako předzvěst něčeho dalšího). Skladby se jmenujou Malej život a Illusions of Nation. Z obalu šlehaj zlověstný plameny. Dva chlapi, basa, kytara, nějaký zvuky. Dvakrát něco úplně jinýho, dvakrát něco, co má hodně společnýho.

nahoru | Hlavní stan


Srpuls.CZ | Vdmusick © Λ-Ω Magick Disk Musick 

NAVRCHOLU.cz
MS IE [Win] 6.0 & Mozilla Firefox [Win] 1.5.0.4 >> 1024x768 pix.