Hlavní stan  |  České vinyly  |  Recenze  |  Rozhovory  |  Odkazy  |  Kapely

Hledané  |  Nabídka  |  Inzerce  |  Poznámky  |  O nás  |  Kontakt  |  English info


>>>   H l a v n í   s t a n   >>>   A r c h i v   >>>   2009 - 2. čtvrtletí

>>>   Archiv novinek 2009 - 2. čtvrtletí

>>> BERRY | 2009-06-30 >>>
DEVEROVA CHYBA "Mrtvy noty / Dead Notes" | DUPEK "I´m Just The Big F*****" split 7" EP (2009 Free Dimension Records, La Machine A Machins, Silver Rocket)
Francouzská láska podle Deverovky
Labely, co vydávají vinyly a pohrdají 7" formátem, jsou obyčejní pozéři. Labely, co vydávají 7" formát, ale nedělají splity, to ještě nemají úplně urovnaný, ale jsou na dobrý cestě. Silver Rocket je v tomhle směru hotovej label a tenhle dvouskladbovej vinyl tohoto faktu dalším hlučným dokladem. Deverovka má hutnej zvuk jak nešetřenej ruskej buldozer a předkládá svoji klasiku, která jako by se nevešla na debutový CD "Club 59" (2006 Silver Rocket). Větrný tempo, navrch ještě s občasným zdrsněním výrazu a Tomskeho tradiční, jakoby ležérní vokál, hra s češtinou, vtípek mimoděk. To stačí, tenhle nadčasovej stroj nepotřebuje dalších komentářů. ... více


>>> LADISLAV OLIVA | 2009-06-29 >>>
sampler CONSTELLATION OF DEATH LP (2009 Monster Nation)
Smrt ožívající v černých drážkách
Český death metal možná neprožívá zrovna své nejvrcholnější období. Kdysi tolik silná uherskohradišťská scéna se víceméně rozpadla a přestože hlavně pražští brutalisté začátkem tisíciletí projevovali hodně snahy, ani jim se většinou nepodařili potvrdit předpoklady. Na velkém vinylu se tuzemští smrtonoši moc nezjevují. V minulém desetiletí dvakrát Krabathor a jedenkrát Dark, v posledních letech Absurd Conflict - to opravdu není moc výrazná bilance. K tomu navíc několik malých desek, většinou však brutálnějšího až grindovějšího ražení. Připočte-li se Slovensko, lze ještě jmenovat dva velké gramozápisy Lunatic Gods a jeden Dementor. ... více


>>> RORY ZET | 2009-06-29 >>>
Po vleklých porodních bolestech je právě venku páté vinylové EP Forgotten Silence. Po čtvrté jako split 7" EP, dvě verze obalů, černý vinyl, náklad 500 kusů, k prvním 200 kopiím placka jako bonus. Titul FORGOTTEN SILENCE "Tumulus" | CHIASMATIC "Temptament" objednávejte na mailu krusty.fs[at]seznam[dot]cz   >>>   [at]=@, [dot]=. nebo v naší Nabídce. V obou případech jsou připraveny verze s plackou. Recenze je ve frontě.


>>> MERŤÁK | 2009-06-27 >>>
JONESTOWN "s/t" | MESSERSCHMITT 109 "s/t" split 7" EP (2009 Hardcore Attack Records, Phobia Records)
Rychle a ještě rychleji
Horký, velmi horký je tento vinyl, když dohraje na mém gramofonu. Syrový crust a hardcore punk, který obě kapely produkují, je zkrátka plný živoucí energie. Jsem velice rád, že k tomuto splitku došlo, protože obě skupiny nejsou na české scéně úplnými nováčky a nevydání nějakého počinu na nejlepších zvukovém nosiči by bylo do pekla volající. ... více


>>> BERRY | 2009-06-22 >>>
Díky všem za super sobotu! Výbornejm kapelám, skvělýmu publiku a dokonalýmu zázemí. Byla to akce, kterou jsem si užil víc jako bláznivej fanoušek než zkostnatělej pořadatel. Sice nepřišlo zdaleka tolik lidí jako ve městě, ale pocit je pro mě víc než počet, čili vězte, že termín MAGICK MUSICK '10 je 19.6.2010 a bude to znova Bouda. Pár startovních fotek právě proběhnutého ročníku je tady (http://www.facebook.com/group.php?gid=73335680557&ref=mf) a další budou přibývat. Vkládejte je sami, komentujte, komunikujte. Ještě jednou díky moc!


>>> JASICCA & RORY ZET & BERRY | 2009-06-13 >>>
Omluvte momentální ztíženou aktualizaci webu, intenzivně připravujeme 1. ročník open air festivalu MAGICK MUSICK 2009, kde vás pochopitelně velmi rádi uvidíme osobně!!! ... více
Kromě nejdůležitějších novinek se do té doby (20.6. 2009) víceméně rozloučíme, ovšem sekce
Nabídka bude bez ohledu na tyto okolnosti aktualizována jako obvykle. Děkujeme za pochopení a zachování přízně!


>>> JASICCA | 2009-06-13 >>>
Sérii šesti pokladů českého undergroundu právě zpřístupňuje domácí DOOMENTIA RECORDS ve spolupráci s KOREK RECORDS a s podporou Tomáše Váchala. Po několika měsících byla odtajněna jména prvních dvou titulů, kterými jsou V.A.R. "No Place To Hide" a AMON "Call The Master!". Každá z desek této série vychází va striktně limitovaném počtu 300 kusů, z čehož 100 jsou barevné vinyly (v případě V.A.R. transparentně zelený a u Amon transparentně červený) a 200 klasické černé gramodesky. Elpíčka jsou vybavena masivními dvanáctistránkovými booklety a o nově nakreslené obaly se postarali renomovaní umělci (V.A.R. - Putrid a Amon - Mark Riddick). Několik kusů máme k dispozici i v naší Nabídce.


>>> RORY ZET | 2009-06-12 >>>
Do oddělení Inzerce přibyl aktuální inzerát.


>>> JASICCA | 2009-06-08 >>>
Další podrobnosti již brzy.


>>> JASICCA | 2009-06-07 >>>
Crust core mlátička Hibakusha z Orlové vůbec nezahálí, čehož důkazem je právě vycházející druhá řadová deska, která bude poprvé k mání na koncertě, jež bude zároveň křtem LP. Ten proběhne 19.6.2009 v klubu Liberte v Českém Těšíně a k oslavám zahrají kromě Hibakusha H.G.W, 6 Mas a Es Una Mierda.
HIBAKUSHA "Mordparta" bude obsahovat 15 songů ve 29 minutách pořízených ve studiu Shaark. Černý vinyl vyjde v nákladu 500 kusů, obal bude v barvě a navrch samolepka. Vydání zaštítila d.i.y. konspirace ve složení BAŽINA, BURYZONE ZINE, FOLLOW YOUR DREAMS, FORCED EXPRESSION, HSC.HARDCORE, HITCHIN TO REVOLUTION, INSANE SOCIETY RECORDS, KILLING ART RECORDS, POPE´S ASS PRODUCTIONS, PUPPETSHOW, RARACH KATUS RECORDS, RAUHA TURVA, WAR PIGS a XBASTAX.


>>> RORRY ZETÖRR | 2009-06-05 >>>
Dalším námi zachyceným letošním vinylem s bonusovým CD (tentokrát v barevně potištěné pošetce s lehce odlišným obalem od LP) je po Jindrovi Holubcovi debut BANANA SPLIT A JEHO MORALISTÉ "Úvodem Fakta". 12" vinyl, jež vyšel v nákladu 500 kusů, osciluje mezi country, hip hopem a místy nepostrádá řádný rockový feeling. Jestli někdo z black metalistů ohrnuje rypák, pak nechť zví, že desku míchal Franta Štorm z Master´s Hammer. Texty plné pravdy obnažené na kostní dřeň přetékají vulgarismy, ale tyto nejsou ani trochu samoúčelné. Za zcela evidentně dumpingovou cenu 150 Kč objednávejte v sekci Nabídka.


>>> RORRY ZETÖRR | 2009-06-02 >>>
Silně gradující, emotivní noise rock / post hard core, to je další z objevů SILVER ROCKET, tentokrát z Hradce Králové. Debutový 12" vinyl ELEKTROČAS "s/t" vyšel v nákladu 300 kusů v parádní kartonovém obalu s inlayem s texty. Vinyl skladem, recenze ve frontě.


>>> BERRY | 2009-05-31 >>>
BIRDFLESH "The Farmers' Wrath" LP (2009 Obscene Productions)
Jednotný zemědělský hněv
Už jenom název kapely a elpíčka je dostatečně bizarní, aby svedl k hříšné myšlence, že tady se žádná pravidla dodržovat nebudou. Po prohlédnutí obalu, přečtení textů a ohřátí vinylu to je skutečně tak. Thrash / grind core je velmi těsnej chlív, v jádru tedy panuje zcela určitě, ovšem jeho členitý obal tvoří punk, hard core a metal šmejdící i těmi nejzapadlejšími uličkami. Hodně hudby, nadsázky a zábavy za málo peněz, to je právě aktuální nabídka domácího labelu Obscene Productions, který fošnu vypravil hned ve třech vinylových verzích - klasické černé, žluté (obě obsahují jeden LP bonus track) a limitované „splatter“ (žluto modré). Poslední jmenovaná je „die hard“ vymezená 199 kusy, klasicky s různými bonusy navrch (např. 7" EP se čtyřmi dosud nezveřejněnými studiovými tracky). ... více


>>> BERRY | 2009-05-27 >>>
Pražské vydavatelství POLÍ PĚT debutuje na vinylu - a ne ledajakém. Od odlivu gramodesek po roce 1992 si nevybavuji multicolor splatter vinyl, na němž tento titul mimo jiné vyšel. Tuto stokusovou ručně číslovanou edici doplňuje klasický černý stoosmdesátigramový vinyl, který je opět limitovaný, ovšem tentokrát čtyřmi sty kusy. Dalším domácím prvenstvím je fakt přiloženého lisovaného CD (samostatně na tomto přechodně mrtvém nosiči nevyšlo a není k dispozici) ke každému LP, což je venku v poslední době věc čím dál běžnější.
Abychom se dostali k titulu samotnému - tím je plnohodnotný debut bruntálského písničkáře, vítěze Malé alternativy 2006, Jindry Holubce. Alternativní duo ve složení kytara a basa obnažuje post folk, jazz i funk, nad nimiž tepe rockový feeling. Mezi hosty se objevil třeba Vladimír Václavek. Album JINDRA HOLUBEC "Valerij Dubjanin" je na světě.


>>> BERRY | 2009-05-25 >>>
ANYWAY "Burden" LP (2009 Election Records, Tchichimania Records)
Punk ze třetihor, rock ze současnosti
Mělničtí Anyway se po nějakých šesti letech vracejí na vinyl! Zásluhou pražských labelů Election Records a Tchichimania Records spatřilo letos v únoru světlo světa hardcore / punku a rock'n'rollu nové, třetí řadové LP nazvané "Burden".
Kecy zkostnatělejch recenzentů o důležitosti třetí desky ať si nechaj dotyční blbci vytesat na svý náhrobky, Anyway jsou o radosti a srdci, aniž by potřebovali svý desky jakkoliv počítat. Tyhle pány v nejlepších letech to pořád drží a nestávají se karikaturami sebe samých, což se cení. ... více


>>> RORRY ZETÖRR | 2009-05-21 >>>
Lidský život je velmi dlouhý na to, abych si konkrétně vybavil, kdy naposledy vyšla domácí death metalová kompilace na vinylu, tedy vyšla-li vůbec kdy. Letos v dubnu zasadil mocný úder této dosavadní trestuhodné letargii drhovický metalový label MONSTER NATION, a sice parádní fošnou pojmenovanou CONSTELLATION OF DEATH. „Souhvězdí smrti“ je složeno ze současných nejvýraznějších domácích death metalových kapel, jmenovitě MASTER, PANDEMIA, MORTIFILIA, BELLIGERENCE, DEMENTOR, TORTHARRY, DESPISE a F.O.B. Všechny soubory více či méně manipulující kovem smrti použily skladby ze svých již vydaných hudebních nosičů, pouze Mortifilia nahrála speciálně pro tento sampler složenou skladbu "Above The Abyss Of My Life". Kompilace s parádním obalem od Romana Kýbuse a rozsáhlým dvanáctistránkovým bookletem nabitým informacemi o každé zúčastněné skupině vyšel v nákladu 500 kusů.


>>> RORRY ZETÖRR | 2009-05-18 >>>
Nejen domácími reedicemi je tuzemský metalový label MONSTER NATION živý. V únoru 2009 vyšel - jako již 15. zářez ve vinylové diskografii tohoto domácího vinylového leadra - zahraniční reediční titul MASACRE "Total Death" v nákladu 500 kusů. Poměrně známá metalová kapela pochází z Kolumbie, kde tento svůj v pořadí čtvrtý regulérní titul vydala pod tamním labelem Hateworks Records. Na LP se nachází mj. i bonusová skladba "Conflict For Peace" (anglická verze "Conflicto De Paz" z první desky "Requiem", jež vyšla v roce 1990 u Osmose Productions), která nebyla publikována na původním CD vydání "Total Death", ale pouze ne jeho evropské licenci. Zajímavostí pro domácí fanoušky může být fakt, že kapela měla vystoupit v roce 2006 na Obscene Extreme v rámci svého prvního evropského turné, ovšem nestalo se tak, protože nakonec nedostala víza. Do Čech se tedy probojovala zatím přes vinyl. LP objednávejte za 250,- Kč na na mailu milos[at]monsternation[dot]cz   >>>   [at]=@, [dot]=.


>>> LADISLAV OLIVA | 2009-05-12 >>>
sampler VINYLOVÁ BUDOUCNOST MLADÝCH AUTORŮsampler VINYLOVÁ BUDOUCNOST LP (2007 Studentský magazín Postřeh) + double LP (2009 Studentský magazín Postřeh)
Vinylová budoucnost hudby
Nezávislá hudební tvorba připomíná cyklistu, který se narozdíl od rychlých vozů dostane i do míst, kam nevede široká silnice, kde není elektrická přípojka pro nasvícení reklamního panelu. Je svobodná, nezvyklá, mnohdy jedinečná.
Tak praví vstupní komentář po všech stránkách zajímavého projektu, jehož náplní je nejen skladatelská soutěž Gramodeska, ale také z ní vycházející gramodeskové kompiláty. Ty jsou vydávány za sponzorské či mediální pomoci mnoha institucí, jejichž výčet sahá od rozhlasových stanic či měst Opava a Hradec nad Moravicí přes výrobce klavírů Petrof a čtenáře studentského magazínu Postřeh až po GZ Digital Media, Vinyl Disk Musick a dokonce také Evropskou unii. Nemluvě o celé řadě dalších médií či školních a kulturních zařízení, jejichž seznam by byl na mnoho řádků. ... více


>>> RORY ZET | 2009-05-05 >>>
ARAN EPOCHAL "Trop Ten" | EDIE SEDGWICK "Who's That Knocking On My Door" (Blacula Mix) split 7" SP (2009 Silver Rocket)
Jsem single a je mi fajn
Ani s nástupem dalšího roku své existence a všudypřítomnou krizí v zádech Aran Epochal nepolevuje a dál před sebou hrne svou káru narvanou sedmipalcovými černými vinylovými kotouči, jejichž skutečnou hodnotu docení domácí řadový posluchač zřejmě až s odstupem času. ... více


>>> BARVÁK & MIREK | 2009-05-05 >>>
Split singl SEE YOU IN HELL "s/t" | CROW "s/t" je právě venku! Po dvou zbrusu nových skladbách od obou kapel: japonští veteráni Crow (vznikli už v polovině 80. let!) hrají temný a surový metal / crust s brutálně údernými bicími Iron Fista (ex-G.I.S.M.) a pekelnými sóly, zatímco brněnští See You In Hell útočí zběsilým hardcore / thrash punkem s masivními sbory a s lehkým ovlivněním japonským Burning Spirits HC. Stranu SYIH zmasteroval ve svém Enormous Door studiu Jack Control z World Burns To Death. Deska vychází ve speciálním rozevíracím obalu s grafikou od komixového kreslíře Milana Sodomy. Limitovaná edice 150 ručně číslovaných kusů obsahuje barevný vinyl, sítotiskem vytisknutý obal, inlay a double DVD-R na kterém je v patnácti kapitolách podrobně zachycené brazilské turné See You In Hell v roce 2007. Pro objednávky kontaktuj INSANE SOCIETY nebo PHOBIA RECORDS, cena obyčejné verze je 100 Kč, cena limitované 200 Kč plus poštovné.


>>> BERRY | 2009-05-01 >>>
STOLEN LIVES "s/t" | D.F.C. "s/t" split 7" EP (2009 Aback Records, Codex Records, Crapoulet Records, Hardcore Attack Records, Phobia Records, TPC Records, Trenchcore Records, Waking The Dead)
Nukleární thrash metalové tornádo
Mezinárodním 7" splitem - takto přispěl svým dalším dílem do thrashmetalového mlýna label Phobia Records, a sice v kooperaci s dalšími sedmi spřízněnými dušemi z domácí i zahraniční scény pole vydavatelského. Fráze o soudržnosti, důmyslné distribuci, rozložení nákladů a zároveň vkladu do scény zpět znáte z těchto stránek nazpaměť, raději tedy šup s asfaltem na plotnu. ... více


>>> BERRY | 2009-04-27 >>>
Jeden z vůbec nejstarších domácích vinylových labelů VIEW BEYOND se na chvíli odmlčel, aby znovu štědře udeřil. Sedmipalcový úder byl titulovaný TUDOR "1558" a rozdělený na tři tracky. První dva ("Pohřeb" /2009 version/ a "Girandola" /cut version/) původně pocházejí z alba Tudor "Bloody Mary", které vyšlo v roce 1992 pouze jako MC, třetí ("Exitus" /raw live version/) nebyl takto nikdy zveřejněný. EP disponuje barevným obalem, A4 inlayem s texty a historickými fotografickými dokumenty této plzeňské metalové kapely.


>>> RORRY ZETÖRR | 2009-04-27 >>>
Kopřivnický label PIPER RECORDS právě debutoval svým prvním vinylovým nosičem! Tím je LP NIERIKA "Everyone Is Burning", které vyšlo 23.4. 2009 na černém, stoosmdesátigramovém vinylu v rozkládacím černobílém obalu. Limitovaný náklad 267 kusů je ručně číslovaný a oficiální cena desky byla stanovena na 340,- Kč. Objednávat můžete na mailu info[at]piperrecords[dot]cz   >>>   [at]=@, [dot]=.
V sekci kapely naleznete odkaz na oficiální webovky, kde je možné vyslechnout zvukové ukázky. V tiskové zprávě ke třetímu albu Nierika uvádí šéf Piper Records, Vladimír Schwarz, následující: "Deska se skládá z osmi písní, které jsou tradičně prodchnuty melancholií ukrytou v hvozdech beskydských, z písní, které také nasákly trochou jazzu či blues a z nichž se občas vynoří i ostří vypůjčené od nejrůznějších hard či noisových oblíbenců. Tvůrci přitom stále kladou velký důraz na melodii."


>>> BERRY | 2009-04-21 >>>
KRABATHOR "Orthodox" PD (1998 Morbid Records)
Ortodoxní ve všech směrech
Krabathor je vinylově podprůměrná kapela. Nahlédneme-li do jejich poměrně bohaté diskografie, samostatné vinyly napočítáme na prstech jedné ruky, přičemž můžeme úplně klidně být i oněmi pověstnými neopatrnými dělníky na pile. ... více


>>> JOHAN | 2009-04-16 >>>
KRABATHOR "Only Our Death Is Welcome..." LP (1992 Monitor)
První česká deathmetalová deska! A první oficiální nářez v angličtině!
Původně heavymetalový Krabator (ještě bez „há“) se na sklonku osmdesátých let minulého století přetransformoval v thrash a později deathmetalový soubor, prezentoval se několika demonahrávkami a zahrál i na památném Death Metal Session II v listopadu 1988. Po návratu Chrise a Bruna z vojny bylo do názvu kapely doplněno „há“ a obnovený Krabathor pořídil v roce 1991 krátce po sobě dvě verze téhož dema - českou pod názvem "Pocity detronizace", resp. anglickou "Feelings Of Dethronisation". Po pražském koncertu v létě 1991 dostala kapela nabídku od firmy Monitor na natočení alba. To bylo nahráno v listopadu ve studiu Propast, vyšlo v březnu 1992 a dostalo název "Only Our Death Is Welcome...". ... více


>>> BERRY | 2009-04-15 >>>
ILLEGAL ILLUSION "Veto" 12" EP (2009|02|15 Pohoda Records, Redblack Records)
Nikdy není pozdě
Illegal Illusion jsou s počtem vydaných nosičů, labelů a odehraných koncertů prakticky veteráni české rockové scény. Na cestě, kterou se ubírají, jsme se potkali několikrát, poprvé když vydali demo "Thread" (1996), podruhé u příležitosti vydání CD "Shy" (1999) a potřetí skoro až po deseti letech, letos, kdy svou hudbu konečně umístili na vinyl, a ne ledajaký. ... více


>>> BERRY | 2009-04-08 >>>
ARAN EPOCHAL "Neklanka" | SPORTO "Nacochatu" 7" SP (2008 Silver Rocket, Starcastic)
Zlej sen
Řada singlů Aran Epochal je k tomuto dni čtyřdílná. Minule jsme recenzovali debut ARAN EPOCHAL "Malej život" | UNKILLED WORKER "Illusions Of Nation", teď si vezmeme pod drobnohled (a trochu na přeskáčku) třetí řadové SP, které rovněž zůstalo oběma stranami v pomyslném hangáru Silver Rocket (tentokrát v kooperaci se Starcastic) - vinylovými souputníky se stali Sporto. ... více


>>> BERRY | 2009-04-07 >>>
FESTA DESPERATO "Nový Babylon" 7" EP (2006|03|19 Gasmask Records, Hluboká Orba Records, Miruus Levyt, Out Of Control / Psychotherapy, Phobia Records, Refugiado Records, Samuel Records)
Absurdní realita
Tuhle recenzi jsem se rozhodl napsat až v době, kdy si ve svém posledním (a doufám, že finálním) neutěšeném životním období srovnám své hodnoty, kterými bylo ještě nedávno necitlivě manipulováno z mnoha stran. Od doby, kdy mi desku Samuel předával na festivalu Multicolor Musicca 2008 v Sušici, uběhl bezmála celý rok a já se konečně cítím zcela vyrovnaný, nezlomený a mám do psaní velkou chuť, která je pro tuhle činnost velmi podstatná. ... více


>>> BERRY | 2009-04-04 >>>
Jako svůj šestý vinylový počin vydal dne 27.3.2009 kralupský label PIGEONSHITAGENCY dlouho avizované a očekávané split 7" EP dvou českých brutálně death metalových kapel SMASHED FACE "s/t" | CUTTERRED FLESH "s/t". Limitovaná, ručně číslovaná edice 500 kusů je vybavena speciálním rozvíracím barevným obalem s potiskem hřbítku, každá kapela nabídne po dvou skladbách, přičemž jedna z nich cover Hatebreed. Hádejte která! Vinyl je k dispozici na mailu pigeonshitagency[at]hotmail[dot]com   >>>   [at]=@, [dot]=., případně přímo v našem online store.


>>> RORRY ZETÖRR | 2009-04-02 >>>
1. března vyšla ve spolupráci domácích ZERO BUDGET PRODUCTIONS a WALK RECORDS z Bosny a Heregoviny vinylová verze SILENT KINGDOM "Legends Of An Old Grave" ve speciálním obalu se zlatotiskem. Limitovaná verze 500 kusů byla rozdělena na 300 zlatých a 200 regulérně černých vinylů. Zajímavostí je mj. právě datum vydání, ke kterému nejznámější black metalová kapela z Bosny a Hercegoviny slaví 10 let své existence.
Objednávejte na mailu martin[at]brnovjak[dot]com   >>>   [at]=@, [dot]=. Recenze je v pořadí.


>>> MERŤÁK | 2009-04-01 >>>
TUBLATANKA "s/t" LP (1985 Opus)
Hard rock made in Slovakia
„Deska, kterou držíte v rukou, zaznamenává většinu skladeb z prvního koncertního programu skupiny. Kdo má rád strhující tóny elektrické kytary, chytlavé refrény ve skladbách klasické rockové stavby a rozsahu, ten bude potěšen. Písničky, které budete poslouchat, nahráli tři poloprofesionálové, takže mají všechny klady a nedostatky tohoto označení. Jedno je však jisté: tato deska je upřímná a pravdivá.“ ... více

nahoru | Hlavní stan


Srpuls.CZ | Vdmusick © Λ-Ω Magick Disk Musick 

NAVRCHOLU.cz
MS IE [Win] 6.0 & Mozilla Firefox [Win] 1.5.0.4 >> 1024x768 pix.