Hlavní stan  |  České vinyly  |  Recenze  |  Rozhovory  |  Odkazy  |  Kapely

Hledané  |  Nabídka  |  Inzerce  |  Poznámky  |  O nás  |  Kontakt  |  English info


>>>   H l a v n í   s t a n   >>>   A r c h i v   >>>   2010 - 4. čtvrtletí

>>>   Archiv novinek 2010 - 4. čtvrtletí

>>> BERRY | 2010-12-30 >>>
BURY MY SINS "Rats" 10" EP (2010 Damage Done Records, Shark Men Records)
Kovové melodie s tvrdým jádrem uvnitř
Bury My Sins příští rok končí. Odehrají tři koncerty a kapelu uloží k ledu, respektive pohřbí. Člověk míní, život mění. Je neoddiskutovatelně záslužná činnost, pokud po sobě výrazná kapela zanechá vinylovou stopu. Dík přednímu pražskému hardcorovému labelu Damage Done Records ve spolupráci s německými Shark Men Records se tohle podařilo.
Sedm nových skladeb vyšlo jako palci nejméně frekventovaný nosič, tedy 10" EP. Vkusný barevný obal se pyšní jednoduchou, ale mistrovskou grafikou, motivem zcela poplatném titulu a vnitřní kapsou s texty (obsahově plnými nesouhlasu a nesmíření) kladenými na podklad ve stylu staré školy hardcorové grafiky, tedy psací stroj, nůžky a lepidlo. Ovšem vše v moderním layoutu a provázané s grafikou titulky. Krásnou práci potvrzuje zlatý vinyl s černobílými krysími etiketami či chcete-li labely. ... více


>>> BERRY | 2010-12-27 >>>
Na konci listopadu vyšel další mocný zářez do vinylové diskografie Root, tuzemské metalové kapely, která co do počtu vydaných vinylů (doma i ve světě) nemá v Čechách konkurenci. Tentoktrát došlo na anglickou verzi debutu "Zjevení", tedy titul ROOT "The Revelation". Výpravné double LP vyšlo u amerického labelu NUCLEAR WAR NOW! PRODUCTIONS ve dvou verzích, klasické standardní a milované i nenáviděné die hard. Regulérní obsahuje černé vinyly, rozvírací obal se speciálním alobalovým povrchem, plakátem formátu A2 a šestnáctistránkovým bookletem obsahujícím sleve note, dobovou grafiku a fotografie. Die hard verze je na clear vinylu s černými a růžovými cákanci, tkanou nášivkou a samolepou coby dalšími bonusy. Připomínáme, že anglická verze vyšla dosud pouze na CD a na aktuálním vydání naleznete několik přidaných intro skladeb, které se nenacházejí na klasickém debutu "Zjevení" vydaném v roce 1990 u tuzemského labelu ZERAS. Dalším bonusem je anglická verze skladby "Hřbitov" - tedy "Cemetary" - která vyšla jenom v češtině a pouze na sampleru DEATH METAL SESSION vydaném v roce 1990 u DIREKT RECORDS. Každopádně nečekejte současný zvuk, vše zůstalo poplatné dřevní době vzniku, která byla pochopitelně blíž klasickým demonahrávkám. Luxusní dokument doby, která se nikdy nebude opakovat.


>>> MAREK & BERRY | 2010-12-22 >>>
Po dvou letošních EP ("Unabomber" a "Inkognito") vydává Bonus na značkách STARCASTIC a DEADRED svojí první regulérní desku, temné koncepční album BONUS "Konec civilizace". Patnáct tracků o nejednoznačnosti Bonusova světa a nejistotě hodnot nahrál a produkoval Pe.Klo (Lineup, Plugnplay, ex-Hissing Fauna) od září do listopadu v pražském studiu Kundolab. Kromě dvou skladeb s beaty Karaoke Tundry jsou pod veškerou hudbou podepsaní Pe.Klo s Bonusem.
V pátek 3.12. vyšla digitální verze desky, která je k dispozici na webu labelu Starcastic jako volný stream a placený download. V půlce prosince pak vyšla vinylová verze desky (s MP3 zdarma, a levnější pro ty, kdo už koupili download). Zdarma bude album k dispozici v mrtvých schránkách, které budou postupně přibývat.
Bonus, coby sólové rapující alterego Bourka ze Sporto, poprvé vstoupil na podium loni v létě. Od té doby vydal dvě zmíněná EP a odehrál zhruba padesát koncertů, na nichž ho v poslední době doprovází laptopová kapela PLUGNPLAY. Tu tvoří Pe.Klo aka Lineup a Kluk ze Sporto aka Headliner, kteří v reálném čase improvizují s beaty a samply, a posouvají tak sound mnohem víc k experimetální elektronice.


>>> BERRY | 2010-12-18 >>>
SEE YOU IN HELL "s/t" | CONTRAST ATTITUDE "s/t" split 7" EP (2010|07|15 Insane Society Records)
S rozdílným názorem se uvidíme v pekle
Split ve vyšším levelu přátelství - jeden společný obal, na kterém vkusně vyhnívají loga obou kapel v abecedním pořadí. Zezadu názvy songů (každá kapela tu má dva) a obraz sovy s lebkama v křídlech.
Uvnitř dvě stránky (obal je klasický rozvírací list) s texty a tradičními informacemi. Zatímco japonci nabízejí heslovité texty jen anglicky ("Mind Of Devil", "No Line"), tuzemští nestorové důsledně česky, anglicky a japonsky. Primární je samozřejmě čeština a tón není kritický jako spíš popisný ("Anonym", "Čelisti"). ... více


>>> BERRY | 2010-12-17 >>>
U jihočeského labelu MONSTER NATION právě vyšlo LP TORTHARRY "Beneath". Jedná se o naprostou novinku, 7. řadové album kapely, která definitivně patří do první ligy tuzemského death metalu. 9 nových vlastních skladeb doplňuje cover verze DEBUSTROL "Krvavá práce", která v albovém formátu CD nevyšla. Deska je venku jako klasický černý vinyl v nákladu 500 kusů.


>>> VLAD & BERRY | 2010-12-14 >>>
Kopřivnické nakladatelství PIPER RECORDS vydalo 27.11.2010 debutovou LP desku skupině Kauflant. Kapela vznikla v roce 2003 v Kopřivnici. Zakládajícími členy byli Miroslav Svoboda (zpěv - dříve Mouse House), Miroslav Mach (kytara - Mouse House, Něco jiného nezávislého), Marián Žluva (bicí - N.V.N., The Project), Leo Horatius (kytara) a Imrich Klembara (basa). Záhy bylo nahráno první demo, které zcela zapadlo. V průběhu následujících let nahradil Klembaru na postu basy Lukáš "Sedlo" Sedláček, přibylo ságo Milana Rakúse a posledním příchozím se stala Lenka Hrůzová – zpěv. Tato sestava funguje dodnes. Kauflant hraje pestrou a energickou hudební směs, kterou sami nazývají ponurým rock´n´rollem. V jejich tvorbě se nezapřou hudební prvky jejich oblíbenců. Koncerty se vyznačují strhující energií. Debutové eponymní album KAUFLANT "s/t" bylo nahráno v květnu 2010 v kopřivnickém studiu Animan. O zvuk, mix a mastering se kompletně postaral Tomáš Neuwerth a obal vytvořila mladá kopřivnická umělkyně Kateřina Sudolská. LP vychází v nákladu 100 kusů!


>>> BERRY | 2010-12-12 >>>
Právě vyšel sólový debut Tomáše Vtípila (mj. DG 307, (che), Čvachtavý lachtan, Urband, Květy), 12" album v exkluzívním sítotiskovém obalu TOMÁŠ VTÍPIL "Do Not Eat - Throw Away". Brněnský hudebník jím pluje zcela mimo hlavní proud jemu přesto nejbližších žánrů underground / noise / experimental. Obal desky je rozkládací a vinyl se vysouvá středem, kde je ukrytý i mp3 download ve vysoké kvalitě. Deska vyšla u labelu DINN.


>>> BERRY | 2010-12-11 >>>
Brněnské label INDIES SCOPE letos vydal na vinylu jediný titul, kterým je album DVA "Hu". Formace Dva je alternativně popové duo, jehož zmíněné album je třetím řadovým. Na něm pracuje s konceptem popu z neexistujících rádií. „Na albu je jedenáct písní v neexistujících světových jazycích, zaslechnutých na jedenácti neexistujících rozhlasových stanicích,“ komentuje duo obsah elpíčka. Kapela velmi často koncertuje po celém světě a kromě nahrávání vlastních desek točí prestižní reklamy a hudbu k divadelním představením. Vinyl vychází v nákladu 500 kusů v barvě mléčné bílé, černobílý obal skýtá barevnou vnitřní kapsu a inlay s texty.


>>> RORY ZET | 2010-12-10 >>>
Ve druhé polovině roku 2010 vyšlo již třetí pokračování fenomenální kompilace Posloucháte Jižní Čechy. 23 labelů pomohlo na vinyl 11 kapelám, které se každá prezentují zcela novými songy. sampler POSLOUCHÁTE JIŽNÍ ČECHY 3 je ve znamení mladých a nadějných kapel tohoto regionu. Náklad 525 kusů vyšel na čirém vinylu a album jako vždy koordinoval známý jihočeský bard Šakal. Na ploše 40 minut uslyšíte kapely BEHIND THE CEMETERY WALL, STAND UP-SPEAK UP!, BYT, HIROSHIMA NIGHTMARE, LIVER GARNISH, KATARAKTA, ÜNFARKT, RESORT, ROTTEN BRATS, K.Z.O. a FLAŠKA VISOČINY. Opakovaný vtip sice není vtipem, ale stejně jako v případě prvního dílu, i u trojky vyzýváme - srovnejte cover s pětadvacet let starou obálkou POSLOUCHÁTE VĚTRNÍK a najděte 5 rozdílů! A udělte svůj hlas jedničce, dvojce nebo trojce v anketě níž!


>>> MERŤÁK | 2010-12-10 >>>
LIFE POSSESSION "s/t" 7" EP (2009 Aback Records, Člověk, G.R.F. Records, Korek Records, Rarach Katus Records, Rauha Turva, Wolfdrunk)
Posedlost životem místo trestu bez viny
Zase jednou recenze na počin, který už není příliš aktuální, leč určitě stojí za zmínku! V chladných lednových dnech roku 2009 vyšla u několika tuzemských labelů debutová malá deska české crustpunkové úderce Life Possession. Tahle pardubická kapela hraje od roku 2007 a před dvěma lety vydala první cédéčko a kazetu s názvem "Trest bez viny". Materiál na všechny tři nosiče se nahrával současně ve studiu Music & Story ve Vysokém Mýtě v dubnu 2008. Celkem pět písniček z debutového CD/MC bylo vybráno právě na tenhle sedmipalec. Jelikož kapelu znám docela dobře, stejně jako zmíněné CD, mohu směle konstatovat, že kluci vybrali na vinyl opravdu to nejlepší ze své tehdejší tvorby. ... více


>>> BARVÁK | 2010-12-09 >>>
Pro nemálo lidí kultovní záležitost! Demo Evidence smrti z roku 2008 vychází znovu - již ne jako CD-R, ale tentokrát jako jednostranné 12" mini LP EVIDENCE SMRTI "Demo 2008", navíc se sítotiskovým motivem na straně B. Jedna z nejoriginálnějších českých crustových nahrávek, hned od samého intra prodchnutá nezaměnitelnou nihilistickou atmosférou. Divoké bicí, ostré kytary a jedinečný deklamovaný vokál, který spolu s čitelnou produkcí ze studia Hellsound odkazuje na tuzemskou metalovou historii! Těchto 16 minut je naprostou povinností pro všechny fanoušky klasického crustu, ale i starého metalu jako Debustrol apod. „Tak nemusíš se bát, oni postarají se o tebe!“. Vychází na INSANE SOCIETY RECORDS.


>>> BOREK SEMJONOV | 2010-12-08 >>>
Vrchlabský multižánrový devítihlavý minibigband vydává vlastním nákladem třetí album s názvem CÉMUR ŠÁMUR "...Japabyne!". Materiál vyšel 19.11.2010 ve formátu LP plus CD! Divíte se, že se v jednadvacátém století dvanáctipalcové asfalty ještě vyrábějí? ...Japabyne! Tak neváhejte oprášit svůj starý gramofon, popřípadě se poohlédnout po novém. Vinyl má nejen úctyhodnou minulost, ale v době mp3 a dalších bezpohlavních „elektronických zkratek“ má tento jedinečný mechanický záznam (a vpravdě jediný smysluplný nosič) především jistou budoucnost! Kapela se soustředí výhradně na zcela původní, tedy autorskou tvorbu hudební i textovou. Pravda, čas od času je zhudebněna báseň - např. polozapomenutého velikána T. R. Fielda. Soubor nabízí obecenstvu všech věkových kategorií, rozličného vyznání, ba i politického přesvědčení, barevné decibely, ve kterých pozorný a bystrý posluchač vystopuje prvky maloměstského swingu, (nejen) krkonošského folklóru, ale i deathmetalu s lidskou tváří... Neoddělitelný od složky hudební a textové je též hluboký zážitek vizuální. Vše je prezentováno s patřičným nadhledem a (sebe)ironickým humorem, kapele toliko vlastním, který ale zároveň poskytuje dostatečný prostor pro zamyšlení. Práce na albu započaly „na apríla“ a vyvrcholily v polovině října letošního roku. Pro nahrávání, mix i mastering bylo zvoleno pražské studio Faust Records (např. Killing Joke, Kava Kava, Visací zámek, ...), zvukovou režii obstaral Derek Saxenmayer, produkce se ujal kytarista kapely Aleš Vejnar. Na obalu se podíleli výtvarník Jan Salvet, fotografka Yvetta Stránská a grafik Petr Kutáček.


>>> BARVÁK | 2010-12-07 >>>
Zemina. Smíření se zkázou. Stav, kdy nenávist byla minulostí a střepy v ulicích jsou vzpomínkou na touhu po pokroku. Meluzína ve dveřích a v koutě Matka se zkušeností v očích a mrtvými ratolestmi v klíně. První velká deska pražských Mother vychází 12.12. na INSANE SOCIETY RECORDS. MOTHER "Through This Disappearing Land" LP prvně k dostání tuto sobotu na brněnském Killed By Brno festivalu a objednávat můžete také již nyní na barvak[at]insanesociety[dot]net   >>>   [at]=@, [dot]=.


>>> BUBU | 2010-12-07 >>>
SHRINEBUILDER, EMA CAMELIA - 16.11.2010, Futurum Music Bar, Praha

Po cenzurním zásahu islandské sopky z letošního jara se v listopadu do Prahy přes oceán napodruhé konečně dostal alternativní americký all star band Shrinebuilder.
Futurum bylo zaplněné spíše méně než více, což mě, přiznám se, docela překvapilo. Večer otvírala kopřivnická EMA CAMELIA, jejíž vystoupení proběhlo téměř ve tmě, jen za slabého osvitu lampy. Z pološera pódia prostupovaly zvukové stěny a melodie aktuálního alba Krakatoa. Příjemná temná půlhodinka.
Po přestávce se na pódiu objevili SHRINEBUILDER. Uprostřed majestátní postava Ala Cisternose z OM, nalevo sám doomonicus Wino, který prošel snad všemi zásadními doomovými kapelami americké historie a nalevo Scott Kelly z Neurosis. Tyhle tři chlápky, který když chvilku nehlídáte, tak hned pořádně ojedou zesák, vzadu jistil Dale Crover z Melvins. ... více


>>> BERRY | 2010-12-05 >>>
Přesně před čtyřmi roky jsme oficiálně založili tento e-zine a pořád nás nepřestává bavit. Během těch krátkých let se vinylová scéna proměnila k nepoznání. Když to přeženeme, pak ten kdo tehdy na tyhle stránky koukal s jistým úžasem smíšeným s nepochopením, dnes vydává vinyly. To je během čtyřech let obrovská změna, a i proto nás stále strašně baví být u toho. Jsme si vědomi faktu, že neaktualizujeme denně a s recenzemi si dáváme na čas, nicméně jako dárek nejvěrnějším čtenářům a příznivcům se tento fakt pokusíme alespoň během prosince změnit.


>>> BERRY | 2010-12-04 >>>
Samizdatem právě vyšlo LP DG 307 "Prolínání", které je živým záznamem ojedinělého setkání z 29.4.2010 v pražské Retro Music Hall. Hudební prolínání žánrů, vizí, generací, setkání osobností Moniky Načevy, Pavla Zajíčka, DG 307, Michala Pavlíčka a DJ FIVE na jednom pódiu. Gramodeska vyšla v klasické černé barvě, obal je barevný, informačně lehce matoucí. Underground 21. století.


>>> BERRY | 2010-12-03 >>>
U španělského labelu MUNSTER RECORDS vyšlo letos kompilační 3 LP THE PLASTIC PEOPLE OF THE UNIVERSE "Magical Nights". 31 tracků na šesti stranách bylo nahraných během let 1969 až 1985. Stylovou grafiku ve stylu papír, psací stroj, nůžky, lepidlo a hřebíky má na svědomí Lukáš Machata, který je zároveň autorem textu o historii a významu této fenomenální tuzemské kapely.


>>> BUBU | 2010-11-27 >>>
WINO, DARSOMBRA, CONNY OCHS - 1.10.2010, A Studio Rubín, Praha

V malém prostoru pražského klubu Rubín se ten páteční večer děly velké věci. V rámci turné ke svému akustickému počinu "Adrift" sem zavítal Scott „Wino“ Weinrich, živoucí legenda amerického doomu. Tenhle sympatický chlápek psal hudební dějiny v kapelách jako Saint Vitus, The Obsessed, Spirit Caravan, Place of Skulls a... no, bylo toho ještě víc. V současnosti je také jedním z výtečníků v alternativní superskupině Shrinebuilder, kde kuje pikle společně se členy Neurosis, Melvins a OM.
Večer otvíral německý písničkář CONNY OCHS z Halle. Docela působivé garage blues příliš nenudilo a Conny představil svou zatím první desku "Raw Love Songs". Projel ji prakticky celou, krom jiného zazněly "Angels And Demons", "Stampede, Stampede", "Ghost Dog" nebo "Waiting For A Monster", z tvorby své domovské kapely The Baby Universal přidal akustickou verzi písně "Black Spider". ... více


>>> MERŤÁK | 2010-11-20 >>>
THALIDOMIDE "s/t" LP (2010 Papagájův Hlasatel Records, Rapidas Grabaciones)
Vinylový debut jako hrom!
Konečně je to tady! Na tuhle nahrávku se čekalo pěkně dlouho, ale výsledek stojí opravdu za to! Thalidomide je kapela, která se po našich českých hvozdech prohání už nějakých sedmnáct let a za tu dobu oficiálně spatřila světlo světa pouze jediná její nahrávka vydaná v roce 2005 u Emergency Records, a sice pouze na CD. Ovšem již od následujícího roku začala skupina pracovat na jejím nástupci, který nakonec vyšel až letos pod hlavičkami Rapidas Grabaciones a Papagájův Hlasatel Records, a nyní pro změnu pouze na vinylu! ... více


>>> BERRY | 2010-11-15 >>>
Mariánskolázeňská a karlovarská emo hardcorová kapela Drag Me Pissed vydala na labelu GRETA SOUND SYSTEM RECORDS svůj vinylový debut DRAG ME PISSED "La Guerre Des Sons". Černé 10" EP vyšlo 10.10.2010, obsahuje 6 skladeb, přiložený inlay s komentáři k textům, ručně vyrobený, atypický kartonový obal plus drobnosti jako samolepky, atp. Cena je 180 Kč a desku můžete zakoupit na koncertech kapely nebo u obvyklých prodejců, pochopitelně včetně našeho obchodu. Recenze pozoruhodného 10" EP je ve frontě.


>>> BERRY | 2010-11-08 >>>
U brněnského labelu MIRUUS LEVYT právě vyšlo split 7" EP RISPOSTA "s/t" | DEFY "Parem a Vivisseccao". Černý vinyl vyšel v nákladu 500 kusů, z nichž je pro tuzemsko určena zhruba polovina. Risposta je moravský crust punk a tři na ípíčku nabídnuté skladby jsou v tradici předchozí velké desky. Defy pocházejí ze Sao Paula a produkují crust core / metal s texty o homofobii a vivisekci. 7" EP můžete získat i se speciálním bonusem v podobě fanzinu SMRT. Takto nabízené historicky 4. číslo obsahuje rozhovory s Love Potion, Luta Armada, členem redakce Vinyl Disk Musick Ladislavem Olivou, atd. Pro podrobnosti užij e-mail: kiljusystem[at]seznam[dot]cz   >>>   [at]=@, [dot]=.


>>> LADISLAV OLIVA | 2010-11-07 >>>
ASMODEUS "Prosincová noc blíže neurčeného roku" LP (2010|09|01 Magick Disk Musick)
Modré okvětí prosincového podivuhodna
Když velké domácí gramofirmy roku 1993 houfně opouštěly vinylový formát, byl klatovský Asmodeus víceméně první obětí tohoto tehdejšího postupu a letopočtově jej dokonce předznamenal. Nahrávka pořízená v květnu 1992 měla s ohledem na svůj název vyjít v prosinci téhož roku, přičemž se počítalo s tehdy nejobvyklejším trojnosičovým vydáním, tedy na LP, MC a CD. Mezitím však prodej gramodesek počal rychle uvadat, přičemž dominantní roli sehrávaly magnetofonové kazety a coby perspektiva pro budoucnost byly viděny kompaktní disky. Monitor až do podzimu 1992 vinylově vydával prakticky vše a jako poslední v řadě takto ještě stačil vyjít první Dark. Kdyby jeho debut vyšel třeba o týden později, zřejmě by na černé desce vůbec nebyl. Selekce započatá v prosinci 1992 připouštěla na vinyl již pouze komerčně zajímavější tituly. Asmodeus takovým nebyl, čímž se stal prvním důsledkem této eliminace. Jím počínaje Monitor ponechal na vinylu jen hvězdná jména, zatímco metalový underground vydával převážně jen na CD a MC. Do roka a čtvrt potom nejenže odkopnul téměř všechny metalisty, ale zcela opustil i vinylové desky, k nimž se jemně vrátil až po téměř 16 letech. ... více


>>> BERRY | 2010-11-03 >>>
WOLLONGONG "If Elimination Must Be Condoned To Restrain Thine Ignorance We Shall Concur" LP (2010 Silver Rocket)
Studentkám bez peněz
Léta se pokouším sestavit svůj každoroční žebříček podle mustru ze stejnojmenný sekce na serveru Silver-Rocket.org, nicméně můj osobní rozptyl je tak značný, že toho v půlce raději vždycky nechám. Nicméně položku "Hříšný rozkoše" mohu teď zveřejnit alespoň v úvodním slově této recenze. Tak a bude to venku. „Prodej gramodesek Wollongong studentkám bez peněz.“ ... více


>>> DAN & BERRY | 2010-10-31 >>>
MINORITY RECORDS společně s Amanita Design byli v posledních měsících dotazováni majiteli hry Machinarium na dostupnost vinylové 14ti skladbové edice soundtracku ke hře, jenž byla totálně vyprodaná od konce května. Mezitím byla hra nominována na Milthon European Games Awards, Develop Awards a soundtrack ke hře byl časopisem PC Gamer vyhlášen nejlepším soundtrackem za rook 2009!
S radostí mohu oznámit, že limitovaná reedice LP je v přípravě, tentokrát půjde o edici 245 číslovaných kusů na černém vinylu s odlišnou barvou zadní strany obalu LP. I tato edice bude obsahovat tři reprodukce Adolfa Lachmana a stejně tak download kupón pro stažení nahrávky ve formátech MP3 a FLAC. Tato edice však nebude podepsána autorem hudby, Tomášem Dvořákem.
Album je možné si předobjednat již nyní přímo u vydavatele na dan[at]minorityrecords[dot]com   >>>   [at]=@, [dot]=., případně v online store při Vinyl Disk Musick na vinyl[at]madmusick[dot]cz   >>>   [at]=@, [dot]=. a zájemcům bude odesláno 8. prosince.


>>> MERŤÁK | 2010-10-30 >>>
EVACUATE "Endless War" 7" EP (2010 Voltage Records)
Žádný rychlokvašky!
Když jsem byl před časem osloven, abych napsal recenzi na první sedmipalec americké skupiny Evacuate, trochu jsem znejistil, protože s kapelou tohoto názvu jsem se doposud nesetkal a pojem hardcore / punk je poměrně široký. Ovšem když jsem zjistil, že skupina je postavená například i ze členů punkových kapel jako Cheap Sex, The Virus a Lab Rats, byl jsem opravdu zvědav, o co půjde! S klidem dnes mohu tvrdit, že Evacuate jsou opravdu hardcore / punk kapelou a rozhodně nejde o nějakou rychlokvašenou trendovou hrůzu. Navíc je zde celkem dost patrný vliv především anglických skupin jako Conflict nebo Discharge, ale i amerických Minor Threat. ... více


>>> BERRY | 2010-10-27 >>>
Po 12 letech existence a mnoha split nahrávkách letos vznikla v osvědčeném studiu Shaark debutová deska LYCANTHROPHY "s/t", tedy 20 válů extrémního hard core / grind / fast core s neméně krajním ženským vokálem. LP vyšlo 16.10.2010 v mezinárodní kooperaci osmi labelů, jmenovitě AMERTUME, CIRCUS OF THE MACABRE RECORDS, GRIND BLOCK RECORDS, I FEEL GOOD RECORDS, INSANE SOCIETY RECORDS, NOISE ATTACK, SUMOGGU RECORDS a ZARAZA PRODUCTION. Pro Evropu bylo vylisováno celkem 666 desek, z toho 166 na fialovém a 500 na klasickém černém vinylu. Obě verze evropského lisu k dispozici u INSANE SOCIETY RECORDS. Americká verze LP vyjde u RESCUED FROM LIFE RECORDS. A na závěr novinky o pozornost žádající perlička. Kdo se dnes může pochlubit, tak jako zcela běžně v devadesátkách, trojicí formátů? Tedy pro úplnost, CD verze k dispozici u francouzských BONES BRIGADE RECORDS a kazeta u amerických INTELLECT CORPORATION!


>>> _ M M | 2010-10-22 >>>
English version of latest review available now.
Review  >>>
CALES "KRF" [LP]


>>> BERRY | 2010-10-19 >>>
CALES "KRF" LP (2010 Werewolf Productions, Zero Budget Productions)
Živočišná dokonalost
Páté řadové album Cales je zároveň vinylovým debutem, provázaný komplet, který v tuzemsku nemá obdobu ani konkurenci. Mám začít obalem nebo hudbou? Má-li platit to nejlepší na konec, pak jsem se právě dostal k samému závěru recenze a mohu tedy začít.
Nebudu rozebírat předchozí alba ani se podivovat nad tím, že to aktuální nahrál jediný muzikant, i když bych si obojím mohl vystačit na velmi slušný úvod, však co nelze opominout je žánr novinky, který vychází z keltské hudby. Primárně jí vládne folk metal se srdcem a důrazem na přednes, ale nikoliv dokonalost projevu. Však právě v oné živočišnosti je její dokonalost! ... více


>>> MERŤÁK | 2010-10-17 >>>
MALIGNANT TUMOUR "Hammer And Anvil" | LYCANTHROPHY "Absurd Society" split 7" EP (2004 Insane Society Records)
Jízda přímo pekelná
Tohle dnes vlastně už skoro legendární splitko vyšlo poprvé v roce 2004, avšak rostoucí popularita obou těles tomu chtěla, aby byl celý náklad postupně rozprodán a letos došlo u Insane Society Records k jeho reedici po šesti letech! Legendárním jsem ho s trochou nadsázky nazval hlavně proto, že jde o první nahrávku ostravské party Malignant Tumour, kde kapela odsouvá své původní hudební zaměření (grind core) a pánové začínají hrát pořádný crust / rock'n'roll se silným vlivem Motörhead. Zkrátka Malignant Tumour, jak je známe i dnes. ... více


>>> BERRY | 2010-10-16 >>>
Zkraje roku 2010 vyšlo v mezinárodní kooperaci sedmi labelů, jmenovitě ABACK RECORDS, DIY PIRATEN, PROJECT PRODUCTIONS, RAUHA TURVA, TOTALITARIANISM STILL CONTINUES, TRENCHCORE RECORDS a UNDISLESSED, split 7" EP DEPRESY MOUSE "...nepotřební?" | PASKUDA "D.I.Y. - jeseň 2009". Vsetínský grind core si podává ruku s fast core kapelou z Banské Bystrice. Vyšlo na žlutém a černém vinylu, přičemž žlutá v celkovém nákladu lehce převažuje (275 barevných a 245 klasických černých kopií). K dostání u výše uvedených labelů, případně v našem virtuálním obchodě.


>>> BERRY | 2010-10-10 >>>
Právě vyšel druhý vydavatelský vinylový počin nakladatelství POLÍ PĚT. Jedná se o 12" EP SKRYTÝ PŮVAB BYROKRACIE "Ouředníkovy referáty". Česká novodobě undergroundová kapela nahrála koncepční materiál při příležitosti neformální oslavy 10 let své činnosti. Jedná se o adaptaci knihy Europeana Patrika Ouředníka, ve které popisuje dějiny 20. století. Nedílnou součástí vinylu je lisované CD originálně připnuté na vnější straně discobag obalu. Cédéčko obsahuje celkem 12 skladeb, jednostranný vinyl pak tři jiné verze skladeb a dva remixy od Sporto, respektive Ondřeje Ježka, který měl na starost mix nahrávky. Premiérový prodej v úterý 12.10.2010 od 20 hodin na koncertě SPB v Klubu K4 (Celetná 20, Praha), v prodejně Polí Pět, respektive Rekomandu, případně skladem v našem online store.


>>> BERRY | 2010-10-08 >>>
MOTHER "s/t" 7" EP (2010 Insane Society Records)
Tajemná ochutnávka
Rozpad Thema Eleven jsem skoro oplakal, ale fakt, že už by nikdy nemuseli překonat svůj opus magnum, LP "The Great Misanthrope", mi vzápětí utěšil, nicméně skutečně konejšivý účinek měly až vzápětí probleskující zprávy o tom, že většina členů bude pokračovat jako nová kapela, pojmenovaná v jistém smyslu minimalisticky - Mother. ... více


>>> BERRY | 2010-10-02 >>>
Tuzemský label DOOMENTIA RECORDS jede na plné obrátky. Ve Vodňanech tak právě vyšla čtvrtá řadová deska AVENGER "Feast Of Despair - Joy Of Anger", a sice jako regulérní vydání na černém vinylu v počtu 350 kusů, a dále pak jako die hard edice v podobě, nazvěme ji LP-BOOK, v jejímž případě v nadrozměrném gatefold obalu z tuhého kartonu (slangové slovo fošna bylo v případě gramodesky naplněno po okraj) naleznete nejen barevný (červený) vinyl, ale neoddělitelnou součást, bonusový 7" singl AVENGER "Bez milosti" / "Na druhé straně propasti". Jedná se o dva raritní tracky – nejprve o znovu nahranou skladbu z dema "The Black Zone" (1995), a posléze cover verzi, která pochází původně z repertoáru skupiny Bombarder. Avenger tak vzdali hold této polozapomenuté kapele, zachovali původní jazyk (srbštinu) i feeling skladby z roku 1991, a navrch přidali vlastní cítění temného kovu. Die hard verze vyšla v nákladu 150 kusů a v obou případech uvedených počtů se jedná o první press. Klasickou verzi máme skladem za 320,- Korun, pro die hard edici za rovných 500,- Korun se obracejte přímo na vydávající label.

 

 

 

 

nahoru | Hlavní stan


Srpuls.CZ | Vdmusick © Λ-Ω Magick Disk Musick 

NAVRCHOLU.cz
MS IE [Win] 6.0 & Mozilla Firefox [Win] 1.5.0.4 >> 1024x768 pix.