Hlavní stan  |  České vinyly  |  Recenze  |  Rozhovory  |  Odkazy  |  Kapely

Hledané  |  Nabídka  |  Inzerce  |  Poznámky  |  O nás  |  Kontakt  |  English info


>>>   R e c e n z e   >>>   R e p o r t y   >>>   MAGICK MUSICK 2023 open air festival - 17. 6. 2023, Čermná u Sušice - Bouda

English version is not available now>>>   E n g l i s h   >>>   

>>> BERRY | 2023-08-17 >>>

MAGICK MUSICK 2023 open air festival - 17. 6. 2023, Čermná u Sušice - Bouda

MAGICK MUSICK JAKO FESTIVAL SKONČIL, OD ROKU 2024 TO BUDE MEETING

Přípravy Magick Musick 2023 spláchnul den konání, tedy 17. červen, kdy se všechny ideální představy zhmotnily, respektive udály. Setkání proběhlo po třinácté, zdá se to na jednu stranu jako věků věk, na druhou jako mírný závan vesmírného prachu. Zase mi bezmála úspěšně přepadaly myšlenky na konec toho všeho, ale osobní slova o tom, až jak rádo se sem hardcore jádro vrací, se stala nezbytným větrem či vánkem do lehce vyšísovaných plachet. A tak poprvé v historii přicházíme s termínem ročníku následujícího přesně dva měsíce od "právě" proběhlého.

Na něm se udál mimo jiné spontánní sraz fanzinářů, tedy lidí dokonale stižených hudbou a obsedantní potřebou o ní psát. Na Fobii vyšel megareport, další podrobné se objevily na Echoes a Rumzinu; tento psaný zevnitř Boudy nebudu brát jako regulérní. Ukázky a odkazy níže a nyní již moc díky za účast všem (kdo neprošli kolem vstupu jakoby se snad jednalo o městskou slavnost dotovanou z radniční kasy), jejich slova a sounáležitost. Uvidíme se 22. 6. 2024, pokusíme se dovézt jako vždy pečlivý výběr kapel, které vydáváme a dalších, které nás všechny aktuálně oslovují svou hudbou, texty a aurou. Tak za 10 měsíců meeting classick!

→ FOBIAZINE: https://www.fobiazine.net/article/13367/magick-musick-2023

Coornelus: "Přišlo mi, že i kdyby měl festival dobu trvání jako slovutný Brutal Assault, stále bychom si neřekli vše. Letošní ročník byl pro mě ve znamení pohodové atmosféry, slušného počasí, pěkně připraveného areálu, dobře naladěných kapel, výborného zvuku a spousty milých setkání a dodání energie do toho, že všechno tohle dění přece jen nějaký ten smysl má, i když jsme evidentně mimo normu."

Jindra: "Popisovat o jak pitoreskní místo s nakrátko střiženou loukou v předhůří Šumavy obklopenou z jedné strany majestátním lesem a soukromou farmou s pobíhajícími koňmi ze strany druhé se jedná, by bylo mrhání superlativy."

Johan: "Zdá se, že časy různých experimentů s programem, hraním uvnitř i vně Boudy nebo rozložením programu na dva dny jsou pasé, letos, stejně jako loni, se hrálo jen v sobotu venku, pouze počet kapel se snížil, po loňských osmi jich letos vystoupilo pět. Což mi přijde málo, když už na akci do lůna Šumavy váží cestu fanoušci nejen z okolí, ale i z daleka. Letošní „Bouda“ se ve všech směrech povedla. Dorazilo určité víc lidí než na několik předchozích ročníků, většina myslím nejen za muzikou, ale hlavně za příjemným prostředím a kamarády. Dostalo se jim všeho – nejen toho příjemného prostředí a kamarádů, ale taky kvalitní muziky od všech pěti kapel."

Kubina: "Potřeboval jsem strávit čas v přírodě, o nic se nestarat, dát si pivko se známými obličeji a v neposlední řadě obohatit svůj život hudebními zážitky. Zkrátka mít na párku. S Coornelusem jsme mluvili o tom, že čím méně závislostí, tím větší svoboda. Tato debata proběhla během open-air festivalu Musick Magick, jenž do puntíku splnil všechny body z mojí první věty."

→ ECHOES: https://www.echoes-zine.cz/reporty/magick-musick-2023

Bhut: "Magick Musick festival s historicky nejmenším počtem kapel, avšak s úžasně podmanivou atmosférou s jedinečnými a unikátními koncertními zážitky."

→ RUMZINE: https://rumzine.com/magick-musick-open-air-2023-17-6-2023-cermna-u-susice

All: "Čermná je opravdu malá vesnička, Pražák by řekl jedna obydlená zatáčka. Ovšem, co si budeme vyprávět, krajina malebná, kopcovitá, svým způsobem zapomenutý kraj. Jenže i zde lze produkovat rock´n´roll! Člověk si to špacíruje do kopců a říká si: „Sakra, kde Berry ten fesťák dělá, to není možný?“ Ale jo, jde to! Jak vstoupíte na festivalovou louku, okamžitě zjistíte, že tato akce je naprostým unikátem. Všude kolem vrchy, lesy, v dálce vidíte baštit kravičky, či dokonce grilující chataře ze sousedství. Pohoda, kam se člověk podívá. Řekl bych, že s prostředím jsem se sžil v podstatě okamžitě."

 












































































 
 











 
Text a videa: Berry
Fotografie: John Birch (1-4), Jindřich Kosák (5-31) a Skalík (32-39; původní galerie)
 

 

Recenze | Hlavní stan


Srpuls.CZ | Vdmusick © Λ-Ω Magick Disk Musick 

NAVRCHOLU.cz
MS IE [Win] 6.0 & Mozilla Firefox [Win] 1.5.0.4 >> 1024x768 pix.