Hlavní stan  |  České vinyly  |  Recenze  |  Rozhovory  |  Odkazy  |  Kapely

Hledané  |  Nabídka  |  Inzerce  |  Poznámky  |  O nás  |  Kontakt  |  English info


>>>   H l a v n í   s t a n   >>>   A r c h i v   >>>   2011 - 2. čtvrtletí

>>>   Archiv novinek 2011 - 2. čtvrtletí

>>> SAMUEL | 2011-06-30 >>>
Na Fluff festivalu bude prvně k dostání debutové 7" EP REMEK "s/t", které bude obsahovat 4 písničky v duchu starého emocore / emoviolence. Deska vychází v nákladu 120 kusů, ze kterých bude na prodej 100 kusů. Svou kopii je možné si předobjednat již nyní přímo u labelu DOG LOVERS RECORDS. Aktuální status - obaly se dokončují, vinyl je v lisovně a na prodej zbývá 66 kusů. Track list: 1. "Na konci", 2. "Sirky, světla", 3. "Země lidí", 4. "Napořád". Samuel Records spí! Čerstvou energii má nové vydavatelství Dog Lovers Records!


>>> PETR PHR | 2011-06-30 >>>
Čekání na nové řadové album punkerů Plexis, jež se řadí mezi legendy tohoto stylu v Čechách, je u konce. Po téměř celých jedenácti letech od dosud poslední studiovky "Už mi to kroutí nohy" (2000) právě vychází u nezávislého labelu PAPAGÁJŮV HLASATEL RECORDS album PLEXIS "Vohul to".
Novinka, o které v době nahrávání frontman kapely prohlašoval, že to bude určitě nejtvrdší, nejrychlejší a zároveň nejmelodičtější album, co kdy kapela natočila, obsahuje 13 songů o celkové stopáži 39 minut. Všechny otextoval právě zpívající baskytarista Petr Hošek alias Mucho či Sid, hudba je pak dílem celého tria, které dále tvoří kytarista Dušan Lébl a bubeník Martin Švec.
Playlist alba je následující: "Slepý náboje", "Mezi cvoky", "Síla v srdci", "Černý vrány", "Sobec", "Betelgeuce", "Kyselina", "Spiklenci", "Krize", "Manipulace", "Blues starýho strejdy", "Zas najednou" a "Zkažený zuby".
A teď to neméně podstatné. Necelé čtyři týdny poté, co vyšlo novinkové album jako CD, vychází i jeho vinylová edice! Nová nahrávka Plexis mezitím sklízí samé pozitivní recenze a je tedy víc než jasné, že si luxusní vinylovou verzi plně zaslouží. Tu vydal stejný label jako kompaktní disk, a sice v limitované edici 500 kusů. Obal i vnitřní potištěný sáček jsou z luxusního 350 gram kartonu.


>>> BERRY | 2011-06-29 >>>
Nové, v pořadí již sedmé album děčínských deathmetalistů - FLESHLESS "Slaves Of The God Machine" vyšlo v květnu nejen jako digipack CD, ale vůbec poprvé v historii kapely právě i na vinylu. O vydání se postaraly slovenský label METAL AGE PRUDUCTIONS a český NICE TO EAT YOU RECORDS. Deska vyšla na černém vinylu v nákladu 550 kusů, vedle barevného obalu obsahuje černobílý inlay s texty, v drážkách se pak nalézá velmi kvalitní death metal s řadou zajímavých hostů. Jako bonus vinylového presu čeká fanoušky černého zlata cover verze Törr "Kult ohně".


>>> MERŤÁK | 2011-06-28 >>>
RISPOSTA "s/t" | DEFY "Parem a Vivisseccao" split 7" EP (2010 Miruus Levyt)
Česko-brazilská řež!
Risposta, Evidence Smrti, Festa Desperato, zkrátka kapely, které jsou provázané svými členy i místem působení a které v naší české kotlině valí kvalitní porci převážně crust / punku a hardcoru. U společného sedmipalce s brazilskou sebrankou došlo na první z této spřátelené trojice. A Risposta zkrátka umí, takže mě jejich tři nové vály bavily stejně dobře jako jejich předchozí LP počin RISPOSTA "Schválen byl nový řád" z roku 2009. Všechny tři vály v rychlém tempu, kterému dominuje dvojitý zpěv a nekompromisní tlukot bicích. A samozřejmě nesmím zapomenout ani na skvělý zvuk z jihočeského studia Hellsound. ... více


>>> PETR PHR | 2011-06-25 >>>
Právě vyšlo split 7" EP jihlavských kapel PRŮMYSLOVÁ SMRT "s/t" | RAPSÖD "s/t" v nákladu 500 kusů na barevném světle zeleném toxickém vinylu. Průmyslová smrt přináší pět nadupaných fastcore power violence minutových zářezů ve stylu kapel jako Lycanthrophy, Vömit For Breakfats, Lahar či Gride. Rapsöd hrají trash hardcore / crossover, plně nakopávají prdel 380 volty a připomínají kapely jako Suicidal Tendencies či ranné Municipal Waste. Na singlu se nachází dva energické songy, a sice "Hradby" a "Ruce od krve". Samozřejmostí jsou otištěné texty obou kapel v české i anglické mutaci a kvalitně zpracovaný barevný obal v plastovém sáčku. Titulka obalu obsahuje kreslený motiv od kytaristy z Rapsöd Cejnyho. Na něm je vyobrazena thrash chobotnice, která trhá hardcoristy na kusy. Split 7" EP vychází v kooperaci několik českých a jednoho slovenského labelu - alfabeticky: ABC DISTRO, HLUBOKÁ ORBA RECORDS, PAPAGÁJŮV HLASATEL RECORDS, PHOBIA RECORDS, TOTALITARIANISM STILL CONTINUES a VEJMI 666 RECORDS. Vinyl lze také sehnat u obou kapel a brzy i v dalších distrech.
Sečteno a podtrženo - Jihlava hardcore city jede!


>>> ELECTION RECORDS | 2011-06-20 >>>
31. 5. 2011 vyšlo na značce ELECTION RECORDS již čtvrté album mělnicko-pražské skupiny, ANYWAY "s/t".
Anyway. Nedbalá a nepořádná smečka útočí po dvou letech s novým, tentokrát bezejmenným albem. Nastal čas se neschovávat za tituly, do slepých uliček a golfových klubů. Hrdě a spontánně zakřičet slovo, které naprosto vystihuje povahu jejich hudby, názorů a života vůbec. Anyway...
Anyway. V každém případě je Anyway prvním albem na kterém se podílí anglický bubeník Benjamin Daniels, který soundu kapely dodal kromě všudypřítomné razantní energie také vzdušnost a velkolepost. Zrovna tak poprvé si členové kapely věří natolik, že se rozhodli nové album produkovat sami. Zkouška z dospělosti vyšla hned na první pokus, album píše. Anyway...
Anyway. Rozhodně nejpřímější a možná také nejupřímnější album. Tvrdě rovnou na komoru, rock'n'roll na druhou. Zkrátka a dobře mysli na Rocket From The Crypt, Hot Snakes, Mudhoney, Obits nebo Therapy. Žádné okrasné ornamenty; upřímnost, srdce na dlani a společné refrény. Zítra se bude tančit všude. Anyway...
Anyway. Tak jako tak, Anyway v patnáctém roce svého života přicházejí se čtvrtým albem, druhým na Election Records. Rozhodně dospívají elegantně, ledabylá uvolněnost a halasivá grácie se naprogramovat nedají. Stejně tak jako radost a nepřítomný úsměv. Raz, dva, tři a jedem. Rock'n'roll navždy. Anyway...
K oficiální tiskové zprávě doplňme, že černý vinyl vychází v limitovaném nákladu, sítotiskovém obalu, s ručně sprejovanými středovými labely a inlayem s texty.


>>> JASICCA & RORY ZET & BERRY & KENNEDY | 2011-06-13 >>>
Letos trochu zkrátim chytrý promo kecy o kapelách. Vlastní úvahu, gramofon, anebo alespoň připojení k netu máš k dispozici a biografie k smrti nudí i autorku článku.
Žánrovej rám festivalu vychází ze shnilých a dávno rozpadlých mantinelů, kterými vlastně nikdy nedisponoval, stejně tak jako duchovní otec akce, label Magick Disk Musick. Konkrétně tedy nálepky alternative / hardcore / metal generálně obsáhnou všechny účinkující, byť někteří mohou působit přísněji než jiní. Jak muzikou, tak texty. Nebo jedni muzikou, druzí texty. ... více


>>> BERRY | 2011-06-05 >>>
Hibernace neznamená totální smrt, ale nutný odpočinek třeba před zdoláním vysněné mety půle cesty do pekla. Přesně tam po letech hrobového ticha mocně rozpíná křídla Hypnos, prvoligový death metal povstanuvší před dávnými věky z popela Krabathor.
HYPNOS "Halfway To Hell" je comebackové mini LP, velký 12" vinyl s téměř standardní stopáží dlouhohrajícího alba, který ukrývá v drážkách a vysoké rychlosti (bratru 45 otáček za minutu) 6 skladeb včetně cover verze. Nejvyšší kvalita oceli smrti místy souzní s černým kovem, to vždy když havran s opovržením krákorajíce odlétá v širou věčnost death metalu.
Vinyl je uložen ve vnitřní kapse potištěné koláží z aktuálních koncertních fotografií a texty vlastních skladeb. Zadní strana vnějšího obalu obsahuje obří fotografii kapely, titulka majestátní erb Hypnos a současné logo, které je - jako specialita a exkluzivita tohoto limitovaného vydání - embosované. Titul vychází v nákladu 500 ručně číslovaných kusů, jak se během let stalo u MAGICK DISK MUSICK pravidlem.
Stran letos odemčené vinylové diskografie Hypnos je název mini LP tento rok i nadále symbolický. Deska vyšla mezi historicky vůbec prvními pressy debutu "In Blood We Trust" a druhé řadovky "The Revenge Ride", které postupně vycházejí na barevných vinylech péčí Monster Nation.
Mini 12" LP je možné pořídit za 260 Korun na virtuální adrese www.madmusick.cz, kde lze získat či poptat mnoho dalšího z domácí i zahraniční vinylové scény včetně všech aktuálně dostupných vinylů Hypnos. Desku premiérově osobně pořídíte na festivalu Czech Death Fest 2011 konaném 10. - 11. 6. v Červeném Kostelci, kde mimo Pestilence či Rotting Christ vystoupí jako páteční headliner právě Hypnos, nebo o týden později na Magick Musick 2011 konaném 18. 6. v Čermné u Sušice.


>>> PETR PHR | 2011-06-03 >>>
Představovat nějak blíže kapelu Už Jsme Doma je asi zhola zbytečné. Ta se za léta hraní zaslouženě může nazývat nejlepší českou alternativně punkovou kapelou. Jejich unikátní spojení tvrdé, ale dokonale propracované a precizně zahrané hudby s básnickými texty z pera Mirka Wanka jí získalo oddané fanoušky nejen u nás, ale i po celém světě.
V roce 1999 natočila kapela své 5. řadové album "Uši". Devět písniček splňujících výše uvedené charakteristiky společně tvoří jedno z nejlepších alb kapely. Navíc jde o poslední studiovou nahrávku, na které se podílel i saxofonista Jindra Dolanský. Zajímavostí také je, že o zvuk nahrávky se postaral Daniel Rathbun, který pracoval i na albech takových kapel jako Tragedy, His Hero Is Gone nebo Damad.
Jedno desce k dokonalosti ovšem prozatím chybělo, a to sice vinylový formát. Toho se album UŽ JSME DOMA "Uši" dočkalo právě teď, a to zásluhou polského vydavatelství NIKT NIC NIE WIE. Velký formát vinylové desky navíc dává vyniknout nejen skvělému hudebnímu obsahu, ale také propracované grafické stránce ze štětce Martina Velíška. O českou distribuci alba se stará Papagájův Hlasatel Records, v jehož režii brzo vyjde také vinylová verze "Jeskyně" - zatím posledního alba Už Jsme Doma.
Pro úplnost dodejme, že album Uši vychází standardně na černém vinylu, dále 100 kusy limitovaném green, 50 kusy limitovaném clear a 50 kusy limitovaném marbled green / clear.


>>> MAREK | 2011-05-31 >>>
Zdroji inspirace slovenských Jelly Belly jsou My Bloody Valentine, Sonic Youth, Peter Bondra, Beastie Boys, The Clash, Dustin Byfuglien a Pavel Dacjuk, z domácí scény Juraj Kledrowetz a Peter Bartoš. Na první pohled eklektická směs je v interpretaci Jelly Belly překvapivě konzistentní a hutná.
Po téměř sto koncertech kapela konečně přichází s oficiální nahrávkou, kterou zaštítili labely DEADREAD a STARCASTIC. Její zrod se nese plně v duchu DIY konceptu. Od prvního stisknutí tlačidla record, přes ztrátu bubeníka (Vlatko Kvitkovič), mixování (Matúš Homola), nalezení nového bubeníka (Tomáš Šperňák), mastering (Ondřej Ježek) až po zabalení poslední desky, získali hokejisti nejlepší sportovní organizace na Zemi (Vežet Košice) tři mistrovské tituly. Za ten čas viděli členové Jelly Belly mnoho zápolení na vlastní oči, kapitánovi (Peter Batoš) věnovali závěrečnou skladbu svého debutového EP.
12" desku JELLY BELLY "Deaf Till 30" můžete najít uvnitř rozkládacího obalu, který je reprodukcí a zmenšeninou obrazu Hokej mladého postmodernisty Jána Vasilka. Obal je možné zavěsit na zeď, a tak alespoň v menší míře pochopit mistrovství autora. Grafickou zodpovědnost za vizuál Jelly Belly nese na svojich bedrech Jozef Tušan.


>>> BARVÁK | 2011-05-30 >>>
Další upevnění nesvaté aliance Brno - Skřivany! Zbrusu nové album EVIDENCE SMRTI "s/t" pokračuje cestou, kterou nastolilo již demo z roku 2008 (obě LP na INSANE SOCIETY) - z každé skladby je ovšem cítit velký posun kapely. Od intra - připomínajícího Junkersy, hlídkující nad východní frontou - až po poslední tóny kytar je album prošpikováno nápady, které z Evidence Smrti dělají jednu z nejoriginálnějších kapel české crust scény a doufejme její další exportní artikl! Určeno pro fanoušky klasického d-beat / crustu (např. Bombraid), old-school metalu ve stylu Debustrol atd., ale hlavně pro fanoušky všech kapel, které nestojí na místě a jejichž hudba je víc než jen kopírování 15 let starých vzorů.


>>> NTS | 2011-05-29 >>>
Pod zkratkou NTS se skrývá společný projekt tří hudebníků z různých žánrových oblastí, skladatel soudobé artificiální hudby a klávesista Michal Nejtek, jazzový kontrabasista Petr Tichý a rockový bubeník Štěpán Smetáček. Novinka a druhá řadová deska perverz-jazz-punkového tria NTS "Permanente Frustration" vychází na vinylu u GOOD DAY RECORDS a je více písňová než debut - elektrické jazzrockové trio nahrálo víceméně připravené kompozice, které doplnilo kratšími improvizovanými elektronickými propojkami, které ovšem na rozdíl od alba minulého vznikly až obráběním už nahraného materiálu.
Pro vinyl se skupina rozhodla hlavně ze sympatie ke starému analogovému médiu a také jako možnosti dostat se k posluchači, který hudbu hledá a ne jen konzumuje. K dosažení co nejideálnějšího vinylového zvuku je album analogově zmasterováno.


>>> BERRY | 2011-05-27 >>>
Pražský label SILVER ROCKET tu - stejně jako vinyl - byl, je a bude. Boom gramodesek nijak neovlivňuje jeho - dnešní optikou - relativně pomalou, ale přísně konstantní vydavatelskou činnost. V první polovině tohoto roku sype po 275 kusech dva nový český vinyly, a sice dlouhohrající tituly KOMUNISTI "Dlouhá zima" a ZKOUŠKA SIRÉN "...a nechtěl bys už přestat?". Zatímco Zkouška Sirén je další velká kapela na labelu, jako vystřižená z pečlivýho katalogu, "Dlouhá zima" je naopak novum. Deska cover verzí starých českých hardcorových kapel, tak jak je určitě neznáte. Politický album versus po letech objevený syn. Jděte do toho a třeba vězte, že Rakety dlouhýho doletu tady budou i po tom všem, kdy opět začne neupřímná většina vinylem opovrhovat.


>>> JASICCA & RORY ZET & BERRY & KENNEDY | 2011-05-23 >>>
K e-zinu Vinyl Disk Musick patří každoročně open air festival, letos Magick Musick 2011, který proběhne 18. 6. 2011 v Čermné u Sušice. Přinášíme festivalový trailer a pozvánku. ... více


>>> BERRY | 2011-05-16 >>>
Vydavatelství PAŘÁT MAGAZINE, specializující se především na stejnojmenný tištěný časopis, právě debutuje na černém poli vinylu. Vyvolenou se stala folkmetalová kapela Cruadalach, která své původně kompaktně vydané EP zvěčnila v drážkách, které přitahují prach a vnímavé posluchače. Mini LP CRUADALACH "Agni - Unveil What's Burning Inside" vyšlo nákladem 500 kusů jako černý vinyl uložený v potištěné vnitřní kapse v obalu z tvrdého kartonu. Oproti CD verzi obsahuje vinyl bonusovou skladbu a i když podle nepsaných regulí hovoříme o mini LP, titul tak dosahuje standardní albové stopáže.


>>> MERŤÁK | 2011-05-14 >>>
FESTA DESPERATO "Život ve hříchu" 7" EP (2010 Waking The Dead Records)
Starý materiál nerezaví, ale černá!
Tahle recenze je částečně retrospektivní, jelikož v srpnu loňského roku vyšel brněnské crust / punk úderce materiál, který byl natočen již v roce 2005. Ovšem tehdejší demo s názvem "Život ve hříchu" vyšlo bohužel pouze jako kazeta, která navíc dnes už dávno není k dostání. Solidní materiál tehdejší Festy Desperato naštěstí nepadl zcela vniveč a jeho převedení do vinylových drážek je tak dárkem pro všechny sběratele desek i pro fanoušky, kterým se nahrávku už nepodařilo sehnat na kazetě. ... více


>>> BUBU | 2011-05-04 >>>
THE YOUNG GODS - 19.2.2011, Praha, Palác Akropolis

Jsou kapely, na který člověk chodí z nostalgie. Chce dostat svoje a pokud tyhle kapely nezahrají hitovky, má pocit, že to, co si zaplatil, tak úplně nedostal. Proč ne, občas není špatný zavzpomínat. Jenže u THE YOUNG GODS se vzpomíná jinak.
TYG letos v únoru objeli republiku s aktuálním albem "Everybody Knows", tentokrát ale v plné polní, po akustických vystoupeních z minulých let v „plugged“ formě. Kromě Prahy, kde vyprodali hned dvakrát Akropoli, přišlo tentokrát na řadu také Valašské Meziříčí, Brno, Trutnov, Ústí nad Labem a Jablonec nad Nisou. Naše publikum má své bohy rádo. A ví proč. ... více


>>> BERRY | 2011-04-27 >>>
Avizovaný vinylový rok Hypnos byl právě otevřen historicky prvním vinylovým vydáním debutového alba HYPNOS "In Blood We Trust". Deska, obohacená o bonusovou skladbu, vnitřní kapsu s texty a koláž z dobových fotografií, vyšla na oranžovém vinylu u labelu MONSTER NATION. Na podzim gramofirma chystá podobně koncipovanou reedici druhé desky "The Revenge Ride". Mezi těmito releasy vyjde již brzy u Magick Disk Musick speciální vinylová verze loňského comebackového EP "Halfway To Hell" jako dvanáctipalcové mini LP.


>>> BERRY | 2011-04-22 >>>
20. dubna vyšel u MINORITY RECORDS další český autor na vinylu. Elektronické alter ego Filipa Míška, to je album DIKOLSON "The Bear Is Sleeping Now". Desetiskladbová deska vyšla jako čirý červený dvanáctipalcový vinyl v nákladu 400 číslovaných kusů s tím, že každý jeden je opatřen podpisem autora a obsahuje download kupón pro stažení nahrávky ve formátech MP3 a FLAC.

 

 

 

 

 

 

Na albu hostuje celkem 11 hudebníků a nahrávalo se na několika místech po celém světě. Mastering proběhl v Německu, kde byla deska zároveň vylisována. Připomeňme, že další edice se dočkalo předchozí vydání labelu, soundtrack k flashové adventuře s dílny Amanita Design, Machinarium. Stejně jako minulá, i tato edice LP TOMÁŠ DVOŘÁK "Machinarium Soundtrack" obsahuje tři reprodukce Adolfa Lachmana a tak nějak již samozřejmě download kupón pro stažení nahrávky ve formátech MP3 a FLAC.


>>> BERRY | 2011-04-20 >>>
MEGADETH "Rust In Peace" promo LP (1990 Capitol Records, 1991 Globus International)
Shhh!
Nevěda, kde jsem, uprostřed napůl zpustošený, téměř vyschlý krajiny, jsem se nachomýtl k nějakýmu focení jako svědek. Na místě byl můj někdejší kámoš Filip Urban, který dřív poslouchal hardcore a žil jím, a teď pracoval ve státní správě. Tenkrát fotil koncerty, fotil i dnes.
Než jsem se ho snažil optat, co za těma stěnama z téměř neprůhlednýho tvrzenýho skla vlastně fotí, předběhl mi dotazem s trochu povýšeneckým tónem, zda bych nemohl figurovat na těch jeho fotkách. ... více


>>> BERRY | 2011-04-17 >>>
V únoru vyšlo u německého labelu T.V.G RECORDS split 7" EP SAY WHY? "s/t" | IDIOTS PARADE "s/t". Česko-slovenský split v žánrech fast hard core & violence hardcore byl vydán ve dvou verzích, die hard je limitována 110 kusy na červeném vinylu s textovou přílohou ve formátu A3, plakátem ve formátu A2 a dvěmi plackami. Černý vinyl vyšel nákladem 510 kusů a z výše uvedeného obsahuje pouze nezbytnou textovou přílohu.


>>> BERRY | 2011-04-16 >>>
Pražský rock & schrammel shrapnel chanson band na svém druhém albu, to je titul RUDOVOUS "Krankoty", vinylový debut vydaný samizdatem. Černobílý rozvírací obal s barevnou fotografií uvnitř obsahuje vedle šedého vinylu černobílý inlay s texty na jedné a jejich překlady do angličtiny na druhé straně. Limitovaná edice vyšla v nákladu 500 kusů. Členové formace Rudovous pocházejí ze známých undergroundových kapel a vedle generálně hospodského rocku vládnou neuchopitelnými texty plnými absurdní poetiky.


>>> BERRY | 2011-04-12 >>>
KUSUMAM "Tartas" LP (2010 Lime Tree Records, Samuel Records)
Vydali životní desku a spolkla je zem
Kusumam jsou jiný, a když říkám jiný, tak myslím tolik mimo žánr, že se s nimi zcela ztotožňují jen podobně vyšinutí posluchači. Hrát jinak pro ně není problém, stejně jako nedočkat se tak přijetí masou, byť v rámci scény. Tyhle dvě věci se vylučují, alternativa je další trend a pokud až teprve jí někdo udělá alternativu, dostane výprask. Historicky dva koncerty, který jsem vloni zažil, sice mý slova úplně nepotvrzují a ani nahrávka není vůbec, ale vůbec špatná, ve smyslu úplně out, nicméně i důlní bagr hardcoru někdy narazí na neprostupnou masu a zastaví. To je bohužel případ Kusumam, kteří svoji pouť po deseti letech ukončili. Kecy o umění odejít se sem hodí jak gauč k nesmířenému, bědování a litování tu ční jak modlitební knížka v knihovně satanisty. ... více


>>> BERRY | 2011-04-10 >>>
14. února 2011 vyšla u UNIVERSAL MUSIC vinylová verze úspěšného loňského alba PAVEL BOBEK "Víc nehledám...". Jedná se o desku coververzí Johnyho Cashe, respektive poctu písním, které zpíval Johny Cash, jak zní doslovně podtitul desky. Album bylo nahrané v minulém roce v Nashvillu s předními americkými muzikanty, kteří spolupracovali s Johnem Cashem a dalšími hudebními veličinami. Striktně limitované edice byla ohraničena 1.000 kusy. Tahle neobyčejná deska by neměla zůstat ve stáji Universal Music letos osamocena, mezi další chystané vinyly patří novinky Roberta Křesťana & Druhé Trávy a Čechomoru.


>>> PETR PHR | 2011-04-09 >>>
Jelikož se u PAPAGÁJŮV HLASATEL RECORDS před několika dny definitivně uzavřel ediční plán na nejbližší dva měsíce, rozhodli jsme se zveřejnit, na co se můžete v blízké době těšit. Tentokrát je kladen větší důraz na zahraniční desky, proto začněme jedinou českou vinylovou novinkou:
UŽ JSME DOMA "Jeskyně" - zatím poslední album nejúspěšnější české alternative / punk kapely ve vinylovém formátu, který si jistě plně zaslouží.
Zahraniční vinyly v alfabetickém pořadí:
CHAOS UK "s/t" - re-edice klasické punkové desky z roku 1983, která vyjde poprvé za téměř 30 let opět na vinylu, a tentokrát v barevném provedení s vnitřňákem.
THE RESTARTS "Slumworld" - debutová deska skvělých anglických punx bude po letech opět k dostání ve vinylové podobě, a sice na skvělé barevné desce.
THE VIBRATORS "Energize" - první edice LP je v tuto chvíli téměř vyprodaná, proto přichází čas na nový press v drobné úpravě oproti původnímu - černý vinyl a obal z luxusního 350 gram kartonu.
THE VIBRATORS "Under The Radar" - nejnovější deska těchto klasiků, vychází na barevném vinylu.
V jednání je spousta dalších nahrávek, informace o nich budeme postupně odtajňovat. Rozhodně můžete čekat podobné pecky jako výše zmíněné gramodesky. Sledujte naše webové stránky a dozvíte se další podrobnosti.


>>> MERŤÁK | 2011-04-08 >>>
sampler PRAGUE & DISORDERLY "Compilation" LP (2011 ABC Records, Člověk, Emergency Records, L'Inphantile Collective, Nuclear Madness, Prasep, Slavery And Resistance, Togue Sol Distribución, Úchylná kost, Véva Records, Wolfdrunk)
Praha mrtvá není!
Připravovala se dlouho, ale od začátku letošního roku je konečně venku! Tahle kompilace pražských převážně hardcore / punk a crust / punk kapel je možná jakousi pomyslnou odpovědí na vinylové kompilace mapující jihočeskou nebo brněnskou scénu. Stálo to mnoho úsilí, času i peněz, ale nakonec se vše podařilo dovézt ke zdárnému konci a dnes před sebou držím desku nazvanou Prague & Disorderly "Compilation", která vyšla kooperací nejrůznějších vydavatelství, prodejců i samostatných lidí. Zastoupeno je zde celkem osm kapel, z nichž šest se ozývá z vinylových drážek zcela poprvé, a každá kapela přispěla dvěma výseky své tvorby. Nezbývá tedy než si tuhle nahrávku trochu blíže rozebrat. ... více


>>> BERRY | 2011-04-02 >>>
Od začátku roku uběhly tři měsíce a my poprvé přinášíme soupisku letošních plánovaných vinylových vydání českých kapel a interpretů, která bude zároveň sloužit jako podklady k chystané anketě CZECH BEST VINYL DISK 2011. Nemáme patent na nejlepší e-mailovou adresu ani na hledání v Googlu, čili vezmeme zavděk každou další informací k tématu. Seznam schovaný za názvem ankety, který k dnešnímu dni obsahuje neuvěřitelných 46 LP a 9 EP, bude průběžně doplňován a podrobné novinky o jednotlivých deskách zveřejňovány zde na titulce.

nahoru | Hlavní stan


Srpuls.CZ | Vdmusick © Λ-Ω Magick Disk Musick 

NAVRCHOLU.cz