Hlavní stan  |  České vinyly  |  Recenze  |  Rozhovory  |  Odkazy  |  Kapely

Hledané  |  Nabídka  |  Inzerce  |  Poznámky  |  O nás  |  Kontakt  |  English info


>>>   H l a v n í   s t a n   >>>   A r c h i v   >>>   2012 - 2. čtvrtletí

>>>   Archiv novinek 2012 - 2. čtvrtletí

>>> LADISLAV OLIVA | 2012-06-27 >>>
sampler TRIBUTE TO PALLASIT "1992-2012" LP (2012|06|08 Pope's Ass Productions)
Pocta místní hospodě a ideálům podzemí
Desátý ročník zcela undergroundového Pallasit festu, který proběhl 8. - 9. června ve Zruči nad Sázavou, a zároveň dvacáté výročí fungování tamní stejnojmenné hospody, to obojí se stalo skvělou záminkou k tomu, aby se po několikaletém plánování konečně podařilo vydat kompilaci, jež festivalu i hospodě vzdává poctu. Tím spíše, že osud oné provozovny je nahnutý.
Docela úctyhodných 525 kusů černého vinylu, z nichž 125 je určeno pro kapely a promo účely, nabízí celkem 22 songů od 21 kapel, včetně dvou zahraničních. Nechybí zde celá řada ostřílených vinylových matadorů, ale také pár nováčků, včetně několika málo místních skupin. Vesměs však takových, které na tomto festu někdy v minulosti hrály, některé z nich i letos. ... více


>>> BERRY | 2012-06-24 >>>
MAGICK MUSICK 2012 open air festival - 22. - 23. 6. 2012, Čermná u Sušice - HC Bouda

Report z minulý Boudy jsem odkládal až se rok s rokem sešel a nepodařilo se najít fotky. Tudíž už se k němu asi nikdy nedostanu. Letos volím opačný extrém, píšu unavenej a zničenej v ten samej den, kdy Bouda 2012 probíhala, dostatečně plnej pocitů, zážitků a vůbec všeho, co se mi bude den ode dne vzdalovat. ... více


>>> BERRY & KENNEDY | 2012-06-14 >>>
Letos chceme tradiční festival posunout, a proto dva dny - pátek a sobota, a teď už je jenom na tobě, kam jej vlastně předposlední červnový víkend společně posuneme. Tak pojďme na představovačku, ať můžeme na místě samém zasvěceně pokecat.

Pátek 22. 6. od 18 hod.

THE SOUND OF BIBLICAL VIOLENCE nejsou žádný „hlavně aby se vám to líbilo“ sourbitch, ale úplně nenormálka holky z Práchně, jejichž experimentální srdce tlučou hlukem. Heavy, heavy, absolutbě heavy. Jestli se na ně necítíš, zruš včas účast na facebooku.
UNKILLED WORKER není pro každýho. Písničkář původem z Kanady, co používá španělku jako odjištěnou zbraň a hlas jako kartáč na její čištění. Tady tě zasáhne psychedelie, ale ostych stranou, bude to druhý páteční performer. Pozvi kamarádku s lístkem na Rock For People, sama jej pak dole hodí do ohně.
ZKOUŠKA SIRÉN to je vlastní srst, žádný obnošený sezonní oblečení, ale hrubá výprava o tom, že i když se rockovej rámus nenosí, nemá se za co stydět ani tenhle pátek. A když budou na závěr zpívat, že dnešek už končí a zítřek nás nečeká, budou ten večer výjimečně kecat.
DJ Želvín už oficiálně není Roots Riot Soundsystem, ale hraje pořád stejně skvěle. Stanování - jo, výlety - jo, fotbálek - jo, vinylový desky - jo, setkání mimo civilizaci - jo, koupání - snad jo, přistání UFO - zcela určitě. ... více


>>> BERRY | 2012-06-08 >>>
Po dlouhých letech udeřilo opět vinylem jak vydavatelství SHINDY PRODUCTIONS, tak kapela Forgotten Silence, která po pěti malých konečně vládne i velkou gramodeskou, takto aktuální řadovkou. Titul FORGOTTEN SILENCE "La Grande Bouffe" vychází v limitované edici 250 kusů v rozkládacím obalu s osmistránkovým plnoformátovým barevným bookletem na kvalitním 180 gramů těžkém vinylu, a součástí alba je i CD verze v pošetce. Album obsahuje mnoho intermezz, 6 skladeb a disponuje délkou 47 minut. Tematicky je inspirováno snímkem z filmového klubu, kultovním filmem "Velká žranice". Oželí snad pouze ten, kdo do své truhly nechce vložit zásadní drahokam na cestě tuzemské renesance gramofonových alb. Tohle je novodobý gramofonový klub.


>>> PETR KORÁL | 2012-06-08 >>>
Jo, byly to krásné časy... Bolševik se nás sice z posledních sil ještě snažil maximálně držet u huby, ale stejně mu to nebylo nic platné - což platilo i pro nastupující metalovou scénu v tehdejším Československu. Bylo jen otázkou času, kdy po prvních heavymetalových průkopnících (a že i ti režimu leželi setsakra v žaludku) přijde - přesně v souladu s tím, co se dělo „na kapitalistickém Západě“, odkud k nám sice informace a nahrávky pronikaly těžko a se zpožděním, ale pronikaly – něco ještě syrovějšího, agresivnějšího, nesmlouvavějšího a i textově provokativnějšího. Což byl black, speed a thrash metal, případně hardcore. Tedy žánry, kterými byl v různé míře inspirován a „infikován“ i pražský Kryptor.
Mám pocit, že vůbec první člověk, od koho jsem tohle jméno slyšel, byl Vlasta Henych z Törru, s nímž jsem už tehdy udržoval přátelské kontakty. Do přímého kontaktu s Kryptorem jsem pak přišel někdy zkraje podzimu 1987, když na Barče (legendární KD Barikádníků v Praze-Strašnicích) předskakoval Arakainu. Bylo beznadějně vyprodáno - což tehdy nebylo nic výjimečného, aby bylo jasno - a někteří fanoušci, na které už nezbyly vstupenky, se za každou cenu snažili dostat dovnitř. V pauze mezi Kryptorem a Arakainem záhadně pronikli kamsi do půdních prostor kulturáku a když jimi procházeli, začaly na lidi v sále padat desky, kterými byl obložen strop. Z bezpečnostních důvodů bylo proto vystoupení Arakainu zrušeno a Kryptor s tehdy debutujícím Pípou za mikrofonem (původní zpěvák Michal Roháček musel v té době coby vojín základní služby povinně sloužit vlasti, jak se říkávalo) tak neplánovaně odehrál první velký samostatný koncert...
Každopádně Kryptor mě svým divokým a surovým projevem doslova uhranul. V následujících měsících jsem navštívil několik dalších jeho koncertů a jako nenapravitelný sběratel a archivář jsem zahořel nezvladatelnou touhou po jeho nahrávce. Pípa, s nímž jsem se mezitím seznámil, mi sice poskytl nějaký živák, ale to nebylo ono - jeho kvalita nebyla valná. Nicméně kdo si počká, ten se dočká, a netrvalo to ani tak dlouho. V létě 1988 to přišlo: Kryptor vyrukoval s prvním demosnímkem "Neřest a ctnost" (nebo "Vice And Virtue", jak je ctěná libost). A i když z dnešního pohledu někomu ta nahrávka může přijít lehce úsměvná, je na ni nutno nahlížet tehdejšíma očima a vzít v potaz, za jakých neméně amatérských podmínek se rodila. Každopádně se stala doslova kultovní záležitostí a jedním ze základních stavebních kamenů českého undergroundového metalu. A můj vztah k ní je i po těch letech více než silný. Řeknu to ještě jinak: já měl tohle demo nahrané na jedné straně kazety „devadesátky“, zatímco na straně druhé bylo neméně legendární první demo Debustrolu "Vyznání smrti". Nedokážu spočítat, kolikrát jsem si tuhle kazetu pustil, ale bylo to opravdu hodně vysoké číslo... a o to je pro mě pikantnější, že přesně tahle konkrétní kazeta se vzdor tomu stala zvukovým základem nosiče, který právě držíte v ruce. Příjemný poslech!
Tolik Petr Korál ve sleevenotu alba KRYPTOR "Neřest a ctnost", dodejme jen, že ultimativní reedice obsahuje ve formě LP boxu gatefold v imitaci kůže, potištěný slipmat (vizte foto), nabitý masivní booklet a černý vinyl limitovaný 500 kusy. Vše zastřešila svou značkou DOOMENTIA RECORDS.


>>> DAN MINORITY | 2012-06-06 >>>
Spolupráce MINORITY RECORDS a brněnského studia Amanita Design je završena vinylovou verzí soundtracku k aktuální flashové adventuře Botanicula z dílny Jaromíra Plachého. Autorem hudební složky je tentokrát kritiky velmi ceněné duo DVA, jenž své téměř osmnáctimesíční kompoziční dobrodružství uzavřelo do třiadvaceti skladbového celku s využitím pestré škály akustických instrumentů, nerozšifrovatelných vokálních projevů, terénních nahrávek a elektronických fragmentů s elegancí a důmyslností hodnou právě jen Báry a Jana Kratochvílových.
Album DVA "Botanicula Soundtrack" vyšlo 24. 5. na vinylovém LP v edici 1000 kusů, z toho 300 kusů na vinylu tyrkysové barvy, 300 kusů na vinylu jantarové barvy a 400 kusů na klasickém černém vinylu. Každé album taktéž obsahuje tři velkoformátové grafické listy o rozměrech 30xc30 cm s reprodukcemi ilustrací Jaromíra Plachého a kupon s kódy pro stažení alba ve formátech MP3 a FLAC.
DVA zušlechťují své původní hudební vize nespočetnými prostředky a vyjádřují svou představu o tom, jak by mělo znít tango, beatbox a křehké folkové skladby. Čerpají inspiraci z estetiky kabaretů a cirkusů. Příběhy z vlastních světů kapela vyjádřuje ve vlastním vymyšleném jazyce, což je možná důvodem ke stylovému označení „folk neexistujících národů“. DVA mají na svém kontě dvě ceněná alba "Fonók" (2008, Indies Scope Records) a "HU" (2010, Indies Scope Records), zejména druhé album intenzivně podpořili koncerty napříč Německem, Rakouskem, Itálii, Francií, Norskem, Ukrajinou a Ruskem. DVA taktéž vystoupili na věhlasném SXSW festivalu v texaském Austinu 14. března 2012.


>>> BERRY | 2012-06-02 >>>
Během krátké chvíle další 10" v našem e-zinu i nabídce. Tentokrát se jedná o kanadskou kapelu vydanou lokálním labelem SILVER ROCKET, a sice titul TRIGGER EFFECT "Escape From Planet Scorpion". Purpurový vinyl s černou v okolí středového labelu obsahuje dva sound-tracky k movie "Lloyd The Conqueror". Trigger Effect na tomto aktuálním singlu mixují klasický heavy metal se svými punkovými kořeny. Recenze je ve frontě.


>>> BERRY | 2012-06-01 >>>
DEATH "The Final Gigs" bootleg LP (???? Arminius)
Nedej zemřít hrdinům v tvé duši!
Od chvíle, kdy se začaly vzdávat desky, se objevily bootlegy, které tu jsou ve stále větší míře i nadále. Pro sběratele to je žádaný vinylový i kompaktní artikl a jsou i tací, kteří kupují bootlegy především. Osobně si „černou“ nahrávku čas od času rovněž pořídím, ale musí splňovat dvě kritéria: být od některé z mých nejoblíbenějších kapel, což je případ této dále popisované, nebo plná raritních věcí či dobře a v rámci možností kvalitně sejmutých živých koncertů.
Výše pojmenovaný bootleg Death není kvalitně nahraný ani plný rarit. Je však od Death. Pokud znáte níže uvedené skladby, vinyl přijmete i přes zhoršenou a místy kolísavou zvukovou úroveň za svůj. Čtyřicetiminutový stoprocentně živý záznam pořízený pravděpodobně ve středně velkém klubu pochází patrně (obal desky to neuvádí z let 1987 - 1988, soudě dle sedmi songů, které 12" kotouč nabízí. Čtyři ("Mutilation", "Zombie Ritual", "Denial Of Life" a "Infernal Death") pocházejí z klasického debutu "Scream Bloody Gore" (1987) a zbývající tři ("Left To Die", "Pull The Plug" a "Open Casket") z následujícího fenomenálního LP "Leprosy" (1988). Jistou zajímavostí je fakt, že v závěru, před přídavkem "Open Casket" Schuldiner opakovaně burcuje rozvášněný sál ke skandování „hesla“ "Fuck Chuck!"... Samotný koncert má spád a po uvedení té které skladby se jede na doraz! Lidé jsou naplno zapojení, spolupracují (refrén "Pull The Plug" „režírují“ oni) a reagují na každé slovo. ... více


>>> BERRY | 2012-05-30 >>>
V mocné D.I.Y. kooperaci pěti labelů a subjektů, jmenovitě alfabeticky EXITAB, FULL MOON, NAŠE DESKY, NOISE ASSAULT AGENCY BUDWEISS a PURE HEART RECORDS vyšlo 10. května 2012 split LP FIVE SECONDS TO LEAVE "s/t" | ESAZLESA "s/t". Průhledný vinyl se objevil pod nebeskou klenbou v nákladu 400 kusů ve společném oboustranném obalu s inlayem s texty. Obě kapely v minulých letech vinylem startovaly a rozšiřují tak svou diskografii dalším pozoruhodným dílem. Zatímco Five Seconds To Leave nabízejí 3 nové instrumentální songy, Esazlesa o jeden víc, s naléhavým screamo vokálem nastavujícím zrcadlo každému z nás. Jsme v pohodě? Nejsme. Otevři oči při dvou dávkách kvalitně zabaleného burning-rocku. Živě obě kapely všude možně, za nás 23. 6. 2012 v Čermné u Sušice. Recenze ve frontě.


>>> BERRY | 2012-05-28 >>>
U BIZZARE LEPROUS PRODUCTION vloni vyšlé, však stále aktuální limitované split 10" EP JIG-AI "s/t" | ASS TO MOUTH "s/t" si mezi sebou rozkrájeli gore-grind kapely z Čech a Polska. Každá z kapel nahrála čtyři nové vlastní songy, poláci přidali ještě cover Queen. Titul vyšel pouze na vinylu (rudě-černý splatter) a nečeká jej CD verze.


>>> BERRY | 2012-05-19 >>>
Vydání picture disku je vždycky svátek, v tuzemsku téměř významný den. O ten letošní se postaral prastarý gore-grind label BIZZARE LEPROUS PRODUCTION, a sice ultimativním split 7" titulem INGROWING "Peristaltica IX" | IMPETIGO "s/t". Dlouho očekávaná a finální edice kultovního grind core singlu spatřila kalné šero podsvětí 4. května tohoto roku a obrázkový disk vložený ve fólii s oboustranně potištěným listem s grafikou a texty obsahuje 3 skladby českobudějovických veteránů grind core války Ingowing, a sice včetně coveru Impetigo a bonus tracku, a v pravém slova smyslu kultovní track amerických veteránů grind core války Impetigo, a sice live podobu hitu "I Work For The Streetcleaner". Pro zaměření tohoto e-zinu to sice není důležité, ale singl původně vyšel jako speciální průhledné mini CD se zcela odlišnými obaly a bez aktuálního bonus tracku na straně Ingrowing.


>>> BUBU | 2012-05-16 >>>
TORNÁDO LUE, UŽ JSME DOMA - 29. 2. 2012, Lucerna Music Bar, Praha

Společný koncert standardně živě vynikajících Už jsme doma k příležitosti vydání znovu natočených Pohádek ze Zapotřebí a po delší době se na pódia navrátivších Tornádo Lue v tišší formě slibovalo skvělou podívanou. První návrat Tornáda před šesti lety v plné polní jsem samozřejmě prošvihnul a říkal jsem si, že dalších šest let čekání by mě mohlo docela mrzet a taky bych se nemusel dočkat. Takže hurá do Lucerny.
Čekal jsem v sále větší nával, Lucerna byla zaplněná tak zpola, ale jak se ukázalo později, kapelám ani fanouškům to energii neubralo a vytvořili dohromady úžasnou atmosféru. ... více


>>> VLAD | 2012-05-15 >>>
Po devíti letech vyšla 29. 2. 2012 druhá deska kapely MILANO "Neřvi na mě". Kapela vznikla v roce 2002 a sešli se v ní bývalí spoluhráči ze skupiny Civil & Military Club. V roce 2003 vydala stejnojmenný debut a pak se asi na 3 roky odmlčela v důsledku pobytu některých členů v zahraničí. V roce 2006 byla činnost obnovena a po několika personálních změnách na postu bubeníka se sestava ustálila v podobě Ondraghutan - kytara a zpěv, Vlad - basa a taky trochu zpěv a Bugata - bubny.
Milano hraje tvrdě a rychle, jejich hudba však nepostrádá melodii a náladotvorné prvky typické pro psychedelické kapely 60. a 70. let. Pro jejich hudbu je charakteristická přímočarost a rafinovaně pravdivé texty. Nahrávka vychází na klasické 12" černé vinylové desce u PIPER RECORDS. Komplet obsahuje i CD v pošetce a vše si našlo cestu na domácí vinylový trh ve striktně limitovaném počtu.


>>> BERRY | 2012-05-10 >>>
Před vydáním řadového alba coby velké gramodesky se vším všudy (a pochopitelně něčím navíc), považuji za optimální se na vinylu postupně několikrát uvést, řekněme dílčími kroky. Západočeská melodicky deathmetalová Mortifilia to k dnešnímu dni stihla třikrát. Považte sami, 12" sampler CONSTELLATION OF DEATH (2009), samostatný 7" picture disk singl "My Gods Are Buried" (2009) a konečně aktuální mini 12" LP "Christ Hunt" (2012), o kterém bude dále řeč.
Čtyřčlenná skupina v dodnes nezměněné sestavě vznikla v roce 1998, vydala dema "...In Your Head" (1999), "Care Of Gomorrah" (2000) a "Christ Hunt" (2002). Pak už následovaly velké desky "Redemption" (2005) a "Embrace" (2008). Před nimi bylo nejvíce ceněné právě třetí demo, od jehož vydání letos uplynulo 10 let. Po dosažení 500 prodaných CD-R je právě teď venku vinylová verze jako akt výročí a zpečetění dobové práce, aby se nad titulem coby fyzickým nosičem definitivně a se ctí uzavřelo nebe.
Limitovaná sběratelská edice miskladbového dema vychází v ručně číslovaném nákladu 100 kusů u MAGICK DISK MUSICK, a sice pro staré fanoušky kapely, sběratele a vinylové milovníky tuzemské metalové scény. Smysl vydání je dále ve vzpomínce na dobu před velkými alby, zachování téměř půlhodinové nahrávky na nejtrvanlivějším hudebním nosiči všech dob a výroční připomenutí nejúspěšnějšího dema kapely. Striktní malonáklad vychází na transparentním červeném vinylu v klasickém červenočerném obalu s vnitřní přílohou s texty.
Vydání deset let starého dema MORTIFILIA "Christ Hunt" je dále v širším měřítku unikátní ve své formě - neboť pokud kdy na tuzemské scéně došlo na dema, lovilo se doposud výhradně v předrevolučních tutovkách, v podstatě bez ohledu na zvuk a úroveň materiálu. Schválně, ukažte na jeden jediný vinyl, který je původem jenom deset let starým demem.
Však pokročme od vzpomínek k budoucnosti. Vydání třetího řadového alba kapely je naplánované na úsvit podzimu 2012. V tuto chvíli je kompletně nahrané, zmasterované a pečlivě se chystá vnější podoba. Vyjde opět u Magick Disk Musick, v tomto případě jako LP a CD.
Křest aktuálního mini LP "Christ Hunt" proběhne tuto sobotu, 12. 5. 2012 na ostrově Santos v Sušici, kde Mortifilia vystoupí od 22:30 jako poslední kapela studentských slavností Majáles.


>>> MERŤÁK | 2012-05-10 >>>
THE FIALKY "Kapitán 77" LP (2011 Papagájův Hlasatel Records)
Návrat do roku 77?! A proč ne?!
A je to tady! Pražská punkrockovka The Fialky konečně na velké desce! Jestliže jsem před nějakým rokem a půl držel v ruce jejich dnes už vyprodaný sedmipalec THE FIALKY "s/t" a Papagáje i kapelu samotnou chválil, že si k deseti letům nadělila konečně první vinyl, pak nyní musím přímo smeknout, protože velká deska se opravdu povedla po všech stránkách a kapela je zcela právem jedním z velmi úspěšných zástupců svého žánru u nás. Album vyšlo buď na barevném žlutém vinylu, který obsahuje i bonusový vál "Praha Hoří" (původně "Party In Paris" od UK Subs) anebo jako CD digipack, které kromě zmíněného bonusu obsahuje navrch všech šest písniček z již zmíněného sedmipalce. Navíc jako další bonus je ke každému zakoupenému vinylu přibaleno i originální CD, které obě nahrávky obsahuje. Takže i vinylový fanatik si může nakonec album pustit třeba v autě. ... více


>>> BERRY | 2012-05-06 >>>
V kooperaci, respektive D.I.Y. spiknutí proti všem archivářům (rezignuju na vypisování všech pětadvaceti zúčastněných labelů, skupin a jednotlivců, kteří svým dílem dílo zastřešili) právě vyšlo split LP STAND UP SPEAK UP! "s/t" | RABIES "s/t". Žánrově lze mlátit hlavou od alternativní do ordotoxní roviny hard core-violence. Color vinyl, konkrétně i haze dneska překvapí leda mimozemšťana, ale shape disk rozšíří zornice tuzemského pozemšťana zcela spolehlivě. Má teď totiž co do činění s historickým milníkem tzv. renesance českých vinylů. Shape disky Gramofonové Závody sice nabízejí standardně, ale prozradím vinylové tajemství, tenhle shape si Šakal z Rabies (duchovní otec projektu) sám vymyslel, nakreslil a v Loděnici tak vyráběli první tohoto tvaru, a speciální matrici. Ano, od teď je v jejich nabídce, ale tenhle byl první. Bez pardonu, ale tenhle shape považuju za největší skutečnou frajeřinu od současný renesance tuzemský vinylový scény.


>>> WYDLÁK | 2012-04-25 >>>
DEVEROVA CHYBA "Doforoty" - deluxe edice, rovnice je zřejmá: Doforoty CD (samo včetně Modrý rýmy), strana Deverovky ze splitka s Blank a demo "Tak si leť" = 2 x LP (skoro 80 minut hudby!). Při poslechu se budete kochat a cítit se výborně, to je jistota. Tohle album prostě potřebujete ne jako sůl ale jako pepř a sůl. Basový propletence vytvářejí takovou vlnu, že ho budete milovat, protože vám nic jiného nezbývá. Takže hejbejte hlavou ze strany na stranu a ničeho nelitujte a pamatujte - tohle album, co si koupíte, nesmíte poslat dál. O novej zvuk (remastering) se postaral absolutní bůh, mistr Yoz.
Teď to důležitý, informace k distribuci alba, artworku atd. Bude se jednat o limitovanou, číslovanou a personikovanou edici. Možnost koupě bude pouze skrz předobjednávku na e-mailu wydle.wydlak[at]email[dot]cz >>> [at]=@, [dot]=., kdy každý objednavatel bude mít napsaný na obalu svoje jméno (jo, něco bude doforoty po opozdilce). Sorry, žádný výměny, žádný distra. Takže cena je odvislá od počtu vylisovaných desek, orientačně 450 Kč při 150 vylisovaných kusech (cena se muže hnout plus mínus 50 Kč, hele je nastavena na nákladech!). Objednávky se budou sbírat jeden měsíc, po uzavření předobjednávek (když bude hodně málo objednávek pod 50 ks - tak to je hodně blbý) dostanete vaše desky okamžitě po vyřízení (cca po 4 týdnech). O svoje kusy se hlaste do 16. 5. 2012! S Deverovkou se těšíme na vaše objednávky (do objednávek prosím piště automaticky jméno či přezdívku, kterou budete chtít mít napsanou na obalu desky a dále prosím piště adresu, do pozn. uveďte, zda je možná osobní předávka v Praze či okolí, kterou preferuji).


>>> MERŤÁK | 2012-04-23 >>>
ROZPOR "V lete oi!, v zime crust..." LP (2011 Rozpor)
Deska nejen na léto a zimu
Trvalo to nějaké dva roky od vydání posledního alba téhle dnes už vlastně stálice slovenské punkové scény a pánové jsou zde s novým materiálem, který dokonce poprvé vychází na vinylu! Přiznám se hned úvodem, že ač Rozpor znám už docela dlouho, jejich muziku jsem začal intenzivně poslouchat teprve právě před těmi dvěma lety, tedy v době jejich dnes už předposledního alba "...su uchilny zido bolsevycky fetaci!!!". Bylo to asi způsobeno mou dlouhodobou absencí veškerého oi-punku, který mě opravdu nebavil a kapely jako např. 4-Skins, The Opressed nebo Angelic Upstars šly opravdu mimo mě. Zcela záměrně zde jmenuji tyto legendy zmíněného stylu, protože právě Rozpor jim v dřívějších dobách byl znatelně blízko. Ale právě jejich předposlední album bylo už daleko více hardcorové, což byl asi hlavní faktor, proč mě tahle kapela začala více zajímat. Zkrátka nasraný hardcore punk, který nenudí a není jen o třech akordech. A takové je i album "V lete oi!, v zime crust...", které jde ve stopách svého předchůdce, ovšem hudebně je o kus tvrdší. Navíc Rozpor se poprvé rozhodli vydat své album pouze na vinylu, což je po dvanácti letech hraní další pozitivum. Co však zůstalo stejné, je fakt, že stejně jako u všech předchozích počinů, i nyní zvolili cestu vydání na vlastní náklady - s absencí jakéhokoliv labelu. To by bylo na úvod a nyní nezbývá, než si desku blíže rozebrat. ... více

nahoru | Hlavní stan


Srpuls.CZ | Vdmusick © Λ-Ω Magick Disk Musick 

NAVRCHOLU.cz